Ne vem točno, katera je tista starost, pri kateri naj bi se začeli obnašati kot odrasle in resne osebe, ampak starejša kot sem, vedno bolj se mi zdi, da ta starost ne obstaja. Saj si najdemo službe, postanemo odgovorni in samostojni, imamo neke obveznosti, ampak mislim, da v nas zmeraj ostane nekaj zasanjanosti in igrivosti, ki nam dovolita, da se sprostimo in se vedno znamo zabavati. Neko ravnovesje pač mora biti. In tako, kot bom vedno z veseljem odigrala igro Activity-ja ali Scrabble, bi z veseljem odigrala tudi katero od naslednjih iger plesa ob drogu. Če imaš drog doma, so super za kakšno zabavo v trenutnih mrzlih večerih, lahko pa se uporabijo za malo drugačen trening.

Pantomima na drogu

Takšna kot na tleh, samo da potrebuješ še drog. Razdelite s v dve ali več ekip in nato ugotavljate rešitev uganke. Lahko poskušaš na drogu pokazati nekatere pojme, če pa je to pretežko pa lahko za namig s telesom oblikuješ tudi začetne črke. Zagotovo pa se boš pri tem zelo nasmejala, saj bo prišlo do celega kupa nerodnih poz, štorastih premikov in zabavnih idej.

Spomin

Vse kar potrebuješ je en drog in kup plesalk ob drogu. Prva stopi do droga in naredi en gib. Druga ponovi ta gib in doda novega. Tretja ponovi oba giba in doda še enega. In tako naprej dokler si lahko zapomniš to mini koreografijo. Ne obremenjuj se, če kaj pozabiš, saj se bo cela skupina le nasmejala, je pa dobro, da se v skupini počutiš sproščeno in da dodajate elemente, ki jih lahko vse naredite.

Ples ob drogu z balonom

Boljšega prevoda za to se žal ne spomnim:). Za to potrebuješ dva drogova, dve ekipi in dva balona (ali pa za rezervo še kakšnega). Vsaka ekipa se postavi v vrsto par metrov stran od droga – prva v vsaki ekipi da balon med kolena, steče do droga in naredi element na levo in na desno, teče nazaj in balon poda naslednji, ki stori isto. Zmaga ekipa, ki prej zaključi. Če balon pade na tla, se mora pa oseba vrniti spet na začetek.

Tudi, če je novoletnih zabav konec, se lahko še zabavamo :)

 

Mademoisellka

 

 

Vir: