S plesom ob drogu sem se prvič srečala na internetu s posnetki izjemnih nastopov in tekmovanj. Prevzela me je eleganca in izjemna moč plesalk ter atraktivnost elementov.

S prihodom v Ljubljano sem tako imela možnost, da preizkusim novo športno zvrst. Že od nekdaj rada plešem, a nič me ni prevzelo bolj kot prva ura plesa ob drogu. S plesom se ukvarjam dobra tri leta s premori, saj zaradi študija nisem zmogla rednih treningov. Zadnje leto sem se začela ukvarjati redno (dvakrat tedensko) in kmalu se je pokazal napredek. Poleg plesa ob drogu občasno tečem, hodim v fitnes ali izvajam krepilne in raztezne vaje kar doma. Ker sem telesno bolj zmogljiva, lažje izvajam zahtevnejše elemente in imam boljši občutek, ker vem, da me inštruktorica varuje, če mi spodleti.

Preizkusila sem tudi treninge v drugi plesni šoli, a me je način dela in občutek sprejetosti ter topline privedel nazaj k Mademoiselle. Tukaj si med vadbeno uro med seboj pomagamo, se pogovarjamo, delimo trike izvedbe težkih elementov in se spodbujamo.