K današnjemu zapisu me je pripravil zapis, ki sem ga našla na tej strani: Pole Dancing as an Identity (and what happens when you lose it!) Govori o tem, kako ples ob drogu (pole dance) postane del nas, del naše identitete in s tem zavzame pomembno mesto v našem življenju. Ne samo, da nas ohranja fit ter skrbi za našo moč in gibčnost, temveč postane naš hobi, ena izmed dnevnih prioritet, za nekatere tudi vir zaslužka, nasploh veliko več kot en trening, na katerega se odpravimo in potem odidemo domov. Tudi izven treningov spremljamo posnetke, se veselimo treninga, že preden pridemo tja, se navdušujemo nad novimi oblačili za ples ob drogu (pole dance), vsem razlagamo o tem športu…in tako počasi postane del naše identitete, ki nas ne le opisuje, temveč tudi dela močnejše in samozavestnejše.

Ples ob drogu postane del nas, del naše identitete in s tem zavzame pomembno mesto v našem življenju. Ne samo, da nas ohranja fit ter skrbi za našo moč in gibčnost, temveč postane naš hobi, ena izmed dnevnih prioritet, za nekatere tudi vir zaslužka, nasploh veliko več kot en trening, na katerega se odpravimo in potem odidemo domov. Tudi izven treningov spremljamo posnetke, se veselimo treninga, že preden pridemo tja, se navdušujemo nad novimi oblačili za ples ob drogu, vsem razlagamo o tem športu…in tako počasi postane del naše identitete, ki nas ne le opisuje, temveč tudi dela močnejše in samozavestnejše.

Na začetku se mnogim od nas tudi zgodi, da skrivamo ta del. Skrbi nas mnenje drugih, obsojanja, čudni pogledi…ki pa so zadnje čase vedno redkejši, ples ob drogu pa vedno bolj sprejet kot šport tudi izven naše plesne skupnosti. Ko se nehamo obremenjevati z drugimi, pa lahko ples ob drogu popolnoma sprejmemo kot del sebe Plesalka ob drogu postane ena izmed vlog, v katerih se najdemo večkrat čez teden, ne samo, ko smo na treningu, temveč tudi ko brskamo za delavnicami, gledamo fotografije in videe ter preizkušamo nove elemente in kombinacije. Ko drugim navdušeno razlagamo o naših treningih in ko vidimo svoje modrice. Ko vidimo drog in odlično priložnost za sliko.

Seveda nismo plesalke ob drogu ves čas. V življenju ves čas iščemo ravnovesje med različnimi vlogami in ko ples ob drogu postane pomemben del nas, moramo tudi to vlogo spraviti v ravnovesje z drugimi. In včasih je to težko. Včasih se zgodi, da moramo za kratek čas opustiti treninge, in včasih imamo na voljo ogromno časa ter lahko preživimo več časa na treningih. A ko postanemo plesalke ob drogu, je verjetnost, da se bomo vedno vračale na treninge, veliko večja. Ni nam nerodno, ko povemo kaj počnemo v prostem času in vsem razlagamo o tem super športu, ki ima tako na telo kot na samozavest odličen vpliv. In v tej vlogi neverjetno uživamo :).

 

 

Mademoisellka