Pozabi na vse skrbi. Ne obremenjuj se s stvarmi, ki so te težile dopoldne, in ne razmišljaj o opravkih, ki jih še moraš postoriti. Tista ura vadbe na drogu (Pole sports/poling) je ura zate. Samo zate. Je tisti del tedna, ko lahko res odklopiš od vsakdanjega življenja in se 100 % posvetiš sebi. Ne samo, da so tako treningi bolj učinkoviti, temveč se boš tudi lažje soočala z vsemi tedenskimi opravki, ki te še čakajo. Nekaj za dušo in nekaj za telo.

Zakaj tako težko pustimo vse misli zunaj studia in se v času vadbe res v celoti posvetimo samo treningu? Ker je težko! :) Vsak dan smo z vseh strani obkrožene z informacijami, z dražljaji, ki nam preprečujejo, da bi se res posvetile tistemu trenutku, v katerem smo. Saj veš, kako je, ko sediš na kavi s prijateljico, a hkrati razmišljaš, kaj vse moraš storiti, ko prideš domov, telefon ti neprestano brni in se moraš res zbrati, da te misli ne odpeljejo stran od pogovora. Enako se dogaja tudi na treningih. Preprosto preveč smo navajene, da mislimo na 100 stvari naenkrat in potem se nobeni stvari ne posvetimo, kot bi se ji morale.

Vsako navado se da spremeniti… z nekaj vaje in potrpežljivosti! Če si se naučila že toliko elementov vadbe na drogu (Pole sports/poling), tu bo enako zagotovo uspelo s to tečno navado. Res se posveti prisotnosti v trenutku, v okolju, in se osredotoči na sedanjost. To uro si tam in prav je, da si vzameš čas izključno zase. Lahko začneš počasi, najprej po nekaj minut, potem po pol ure… in kmalu ti bo uspelo, da boš cel čas treninga res prisotna v trenutku. Sploh pa je pri nas tako prijetno, da še hitreje pozabiš na kakšne tegobe, slabe dni pa tudi hitro odženemo. :)

 

Mademoisellka