Ples ob drogu je res eden izmed tistih športov, ki se ga lahko lotiš kadarkoli si že zaželiš, v plesnem studiu Mademoiselle pa plesalke sprejemamo skozi celo leto. Če obisk prvega treninga že nekaj časa prelagaš in zbiraš pogum, da se zavrtiš okoli droga, ti lahko povem, da je jesenski čas odličen za začetek! Zakaj? No, za to je kar nekaj bolj ali manj zabavnih razlogov :). Pa začnimo!

Prvič, septembra potekajo dnevi odprtih vrat, kjer lahko brezplačno preizkusiš ples ob drogu in vidiš, kako treningi sploh potekajo. Ker se takrat začne tudi uradna plesna sezona, je naval na treninge toliko večji in skupaj s številnimi soplesalkami so boste lahko v oporo na začetku plesne poti. Začneš na isti stopnji, učiš se iste koraki, vse poteka bolj koherentno, kot če ”vletiš” sredi meseca. Brez skrbi, tudi to zna biti zabavno, sama sem se treningom priključila nekje sredi oktobra, je pa sama struktura in izvedba treningov lažja s puncami na isti stopnji.

Drugi razlog je po mojem mnenju najpomembnejši, sploh ko si začetnica v svetu plesa ob drogu in še ne veš, kaj pričakovati. Torej…pričakuj modrice. Novi elementi, čas, preden se koža navadi, vse to je razlog, da smo na začetku plesnega potovanja kar precej modričaste. Poleti, ko nosimo kopalke, kratke hlače in podobna oblačila, ki ne skrijejo veliko, te lahko modrice še motijo. Kasneje, po par letih, ti je čist vseeno, če kdo pogleda kakšno modrico, na katero si ti prav ponosna, saj si se naučila nov element. Na začetku pa verjamem, da bodo dolge hlače kar prijetne za skrivanje posledic športa, ki si se ga pravkar lotila.

Kaj pa je tretji razlog? Če razmišljaš o obisku treninga v tem trenutku, mislim, da nimam čisto nič za dodati :). Kaj te ovira pri tem, da bi stopila v plesno dvorano? Stereotipi, samozavest? Če razmišljaš o treningu plesa ob drogu, je edina racionalna odločitev, da stvar preizkusiš! Če ne poskusiš, nikoli ne veš, kajne? :)

 

Mademoisellka