Instagram je meni daleč najljubše družbeno omrežje in včasih se zalotim, da čisto preveč časa porabim za brskanje med slikami vsega možnega – od hrane, do čudovitih krajev in seveda slik in videov plesa ob drogu. Ja, Instagram ni namenjen le objavljanju svojih ”selfijev”, kosila in slik s potovanj, temveč tu lahko najdemo veliko več. Ker je ples vizualna disciplina, je na Instagramu našel popolno mesto zase. Kar je še boljše – vse plesalke in vsi plesalci ob drogu smo lahko del te zgodbe. Lahko objavljamo svoje slike, všečkamo druge, sledimo mnogim profilom in se tudi naučimo novih korakov. Kako lahko postaneš del Instagram skupnosti plesalk in plesalcev ob drogu?

1. ”Hashtagi”

Če nisi zadnjih nekaj let živela odrezana od moderne tehnologije in interneta, si se zagotovo že srečala z znakom #, ki mu sledi beseda in omogoča, da lahko drugi ljudje lažje najdejo tvojo sliko in tvoj profil. Če želiš, da čim več ljudi vidi tvoje slike elementov in posnetke kombinacij ter koreografij, jih (poleg tega, da imaš na Instagramu odprt javni profil) označi z ”lojtro”. Najbolj priljubljeni ”hashtagi” so #pole, #poledance, #poledancing, and #polefitness, seveda pa se uporablja veliko različnih, od #poledancerproblems, #streetpole, #poleclass, do #invert, #poletricks… pazi le, da so relevantni glede na sliko.

2. Izzivi

Mnogi večji profili vodijo tudi tedenske ali mesečne izzive, v katerih običajno lahko sodeluje kdorkoli, ki si želi in to zmore. Običajno imajo določeno temo, npr #onearmspinchallenge, profili pa nato izberejo nekaj njim najljubših in jih objavijo (oz. ”repostajo”) še na svojem profilu. Poglej si @upartists in @poledancersofinstagram, dva profila, ki redno objavljata izzive, ki spodbujajo tvojo kreativno stran.

3. Postani del skupnosti

Oba profila, ki sem ju omenila prej, združujeta plesalce in plesalke ob drogu in redno objavljata slike in videe, ki pritegnejo njihovo pozornost. Imata tudi svoje ”hashtage”, s katerimi označiš sliko in dobiš možnost, da te objavijo na svojem profilu. Nista pa seveda edina. Med mojimi najljubšimi se poleg teh dveh najdejo tudi @poledanceart, @poledancenation in polesport_poletricks.

Vidiš lahko, da nisi omejena le na gledanje slik in videov drugih, temveč lahko tudi aktivno sodeluješ, če to želiš. Mene zmeraj najbolj pritegne napredek, ki ga lahko opaziš pri osebi, če pogledaš njene stare in nove slike, nekateri pa tudi objavijo primerjavo in s tem pokažejo, kaj so dosegli. Že brskaš po telefonu? :)

 

 

Mademoisellka

 

 

P.s. Plesnemu studiu Mademoiselle lahko prav tako slediš na Instagramu. Najdeš nas pod imenom @mademoiselle_plesni_studio, kjer lahko spremljaš naše dogodivščine s treningov.