Na drogu treniram že nekaj več kot tri leta. Sprva sem se odločila za poskus v tem studiu predvsem zato, ker je bil blizu doma in je bilo preko spletne strani razvidno, da je že nekaj časa na “sceni”. Že več let pred začetkom treniranja sem od daleč in potiho občudovala vse športnice znotraj te discipline, od njihove gibčnosti pa do moči in vzdržljivosti, ki je potrebna za ples ob drogu, vendar si nisem upala sama lotiti tega, saj sem menila, da sem pretežka in preobilna. Kasneje sem kljub tem zadržkom rekla “Pa dej, pejdi probat, hujš od zdrobljenega ponosa že ne more bit! ” in se vpisala na poskusni trening.

Ta me je povsem prevzel in od takrat dalje sem redna članica. Predvsem me je na poskusnem treningu in kasneje miril nežen pristop lastnice, ko je objasnila, da me ne rabi bit strah zaradi odvečne teže in primanjkljaja kondicije, saj so vaje za moč tako sestavljene, da si posameznica lahko prilagodi nivo napornosti, ter da ni nobenega sramu, če se vmes malo ustavim in zadiham. Poudarila bi tudi pozitivno vzdušje v studiu, ki je brez obsojanja, in kjer se glasno spodbuja napredek in trud, obenem pa se posameznice ne sili v prekoračitev same sebe (pa še veliko smeha je, kar je meni osebno zelo pomembno). To je predvsem bila težava pri nekaterih drugih disciplinah, ki sem jih poskušala trenirati, saj so te ostali potihem obsojali, če nisi zdržal pod enakim pritiskom kot oni – tega v tem studiu ni, vse delamo po lastnih zmožnostih, pa vseeno sem se zdaj sposobna obrniti na glavo. Trenerke so od prve do zadnje super in ti brez težav pokažejo problematičen element tudi večkrat, če je treba, punce, s katerimi treniram, so pa tako in tako čudovite. Nikoli si nisem mislila, da bom poleg športa, v katerem uživam, uspela najti tudi tako sprejemljivo skupnost.

Poleg rednih treningov se občasno tudi vpišem v samostojne delavnice (predvsem plesa v naročju in po novem tudi koreografije plesa ob drogu v petkah), kjer se malo razgibam in podružim z ostalimi – meni osebno je to krasen konec tedna. V splošnem je treniranje tega športa občutno zvišalo mojo samopodobo (itak! Kdaj bi si mislila, da se bom lahko na glavo obrnila, halo??) in poudarilo mojo ženstveno plat. V kratkem – res je privedlo do tega, da samo sebe sprejemam takšno, kakršna sem, kar je pa itak moto studia.