Mlada igralka Lea Cok, ki je pred kratkim nastopila tudi v seriji Mame, si je izbrala poklic, ki od nje zahteva javno izpostavljanje sebe, svojih čustev, svojega telesa in svojih misli. Za to potrebuje veliko samozavesti, ki pa ni samoumevna, saj je imela tudi sama z njo med študijem na igralski akademiji kar nekaj težav, saj se je soočila tudi s številnimi padci. A ravno to jo je še bolj okrepilo.

Samozavest, spoznavanje sebe in delo na sebi so pogumni igralki domače teme, ki si po njenem mnenju zaslužijo veliko pozornosti. Po njenem mnenju je pri graditvi samozavesti ključno zavedanje sebe. A ne v smislu zunanje podobe, to sicer pride zraven, temveč bolj za zavedanje sebe kot celote, tako s svojimi pozitivnimi kot negativnimi lastnosti. »V nas deluje več dejavnikov. A samo ena oseba jih lahko nadzoruje. To si ti,« pravi.

​​»V nas deluje več dejavnikov. A samo ena oseba jih lahko nadzoruje. To si ti.«

Čeprav se ji zdi, da smo Slovenke v osnovi samozavestne, je prepričana, da bi lahko bile še bolj.

»Z vidika afirmacij, se mi zdi prav, da si ne rečemo: jaz nisem zdrava… Ampak si že vnaprej raje rečemo: jaz sem zdrava… Tako si še povečaš možnosti ozdravitve, kot če si rečemo: jaz sem bolan, bogi in sam. Ker potem boš res tam,« opozarja sogovornica.

Tako v igralskem poklicu kot v življenju na splošno po njenem mnenju velja, da čeprav smo ena oseba, s svojim sistemom in mehanizmom delovanja, nismo samo to. V vsaki situaciji namreč opravljamo drugačno funkcijo.

Ob čemer Lea Cok dodaja: »Čustveno je vsakomur težko preko svojih omejitev, glede tega kar smo. A smisel življenja je ravno to, da podiramo te meje, kdo smo. Saj smo veliko več, kot to, na kar se omejimo.«

Lea Cok pa nam v posnetku in pogovoru zaupa številne drobne tehnike, ki so zelo učinkovite pri krepitvi samozavesti.

Če vam je bil prispevek všeč in želite še več tovrstnih vsebin (ki se že pripravljajo), se naročite na naš e-novičnik, da vam nadaljnje objave o samozavestnih ženskah ne uidejo.

Še bolj pa bomo veseli, če boste z nami delili tudi vašo izkušnjo in s tem prispevali k ozaveščanju ter spodbujanju samozavesti pri Slovenkah.

Z deljenjem tega prispevka lahko tudi ti pomagaš k ozaveščanju žensk in krepitvi samozavesti Slovenk.

Sprejmi se!
Povečaj svojo samozavest!
Prepričaj jih!