Ljubosumje oz. meni bližji izraz ”foušija” je ena taka zanimiva ženska lastnost, za katero se mi zdi, da si ji je skoraj nemogoče izogniti, ne glede na okolje ali bližino z drugimi osebami. Zagotovo smo vse bile že ljubosumne na prijateljico, ki ima točno take lase, kot si jih ti želiš, ali pa lahko poje vse, pa se niti malo ne zredi. Kadar smo si z osebo blizu, to sicer ni tak problem, saj ljudem, ki jih imamo radi, privoščimo vse najboljše in najlepše. In tudi če si si blizu s svojo plesno družino, s katero redno poplesavaš ob drogu, se kar hitro zgodi, da si ljubosumna na soplesalko, ki z lahkoto izvede gib, s katerim se ti zafrkavaš že nekaj mesecev.

Velikokrat pa pozabimo, da je za vsem tem veliko več. Morda gre za treniranje še kakšnega športa, da je kateri kaj lažje, in niso razlog le predispozicije. Mogoče ima ena izmed soplesalk super postavo, ker se zdravo prehranjuje in se veliko giblje, in razlog niso samo dobri geni. Za vsem kar naredimo se skriva tudi vložen trud. Če nam nek element še ne uspe, nam bo čez nekaj časa zagotovo (če seveda ne obupamo). Bomo pa zato rabile redno obiskovati treninge, morda se lotiti še kakšnih dodatnih vaj za moč, skrbeti za dobro fizično kondicijo… Morale bomo pač delati na sebi in svojih sposobnostih. Tako kot vsi.

In kako bomo poskrbele za to, da bomo redno obiskovale treninge in nasploh pridno trenirale? Z dobrimi odnosi z osebami okoli nas. Nihče namreč ne mara biti obkrožen z negativnostjo, medtem ko kakšna prijazna beseda ali nasvet naredijo ogromno. Mogoče lahko soplesalke povprašaš za nasvet, ko ti kaj ne gre – čisto možno, da je bila pred kratkim katera tudi na tvojem mestu. Če želiš biti fit, delaj na tem, in tudi tu lahko dobiš super nasvete od ostalih soplesalk. Plesna družina, ki se podpira, namreč lahko skupaj doseže mnogo več. Tako da ljubosumje pustimo pred vrati vsakič, ko vstopimo v studio, in druga drugo podpirajmo pri doseganju svojih ciljev. Pa ne samo v studiu, temveč tudi v vsakdanjem življenju.

 

Mademoisellka