Kot sem ti že omenila nedolgo nazaj, so pole campi končno prišli tudi v Slovenijo. Skrajni čas, saj imamo toliko odličnih šol, trenerk in plesalk, ki si med sabo lahko izmenjajo znanja, izkušnje…in seveda poklepetamo:). Lokacija: Maribor, Pandora – art of pole. Na pot smo se odpravile že v zgodnjih jutranjih oz. nočnih urah, se prebudile ob vonju kave s Petrola in pričakovale prijetno naporen dan.

Delavnice so vodile trenerke iz plesnih šol po celi Sloveniji, delavnico o temeljih plesa ob drogu je prevzela naša Tina. Nekaj se je našlo za vse – od delavnic za začetnice, do tistih za srednjo in napredno stopnjo. Od koreografij do tehnike in trikov, od sodobnega plesa do exotic pole. Preizkusile smo se tudi na zračnem obroču, oz. bolje poznanim kot aerial hoop, kjer smo navdušene preizkušale, kaj vse lahko počneš, ko že imaš neko podlago v plesu ob drogu in se tudi brez težav obračaš na glavo. Nasploh je bila izbira ogromna in kljub temu, da sem obiskala tri delavnice, bi z veseljem obiskala še kakšno več, saj so si bile med sabo tako različne in so ponujale tako raznolika znanja in tematike, da sem pri izbiri bolj kot ne izžrebala katere bom obiskala. Seveda pa je bil v dan vštet tudi čas za druženje ob kavi ter klepet ob kosilu, kjer smo si lahko izmenjale naše izkušnje, mnenja, poglede na ples ob drogu…

Presenetilo me je, kako raznoliko in razširjeno je v Sloveniji področje plesa ob drogu. Prišle so namreč plesalke in trenerke iz vseh kotičkov, vsaka s svojim predznanjem, stilom, navadami, in ko imaš vse to združeno na kupu, v eni dvorani, je to nekaj najboljšega, saj res lahko odneseš nekaj od vsake plesalke in trenerke. Vidiš ljudi s čisto drugim stilom, kot si ga vajena, z drugačnim načinom dela, z drugimi navadami in to je nekaj, kar ne moreš narediti, če ne pokukaš kdaj iz studia ali pa varnega zavetja doma. Priložnost, da delaš s plesalkami s celote Slovenije je res nekaj izjemnega in nekaj, kar bi priporočila vsaki plesalki, ki si je že domača z drogom. Res si želim, da bo takih priložnosti v prihodnosti čim več. Sproščeno vzdušje, naporne, a zabavne delavnice, super družba…to je nekaj, kar bi morale izkusiti večkrat na leto, se za en dan preprosto odklopiti od ostalega sveta in uživati v svetu plesa ob drogu.

Posebno pohvalo pa si zasluži seveda Pandora, za odlično organizacijo in dan, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

 

Mademoisellka