V začetku februarja smo se Mademoisellke udeležile samostojne fotografske razstave avtorja Boštjana Gunčarja v Galeriji Steklarstva Jugovic. Svoje talente sta pri pripravi črno-belih fotografij in razstave združila fotograf Boštjan Gunčar ter lastnica in vodja plesnega studia Mademoiselle Tina Perko.

Boštjan Gunčar je poklicni fotograf, ki je v osemnajstih letih svojega dela pripravil že več kot trideset samostojnih razstav, sodeloval na številnih skupinskih razstavah po vsem svetu in prejel veliko priznanj in nagrad. Morda si tudi obiskala razstavo ulični ples ob drogu, ki je bila na ogled v Mademoiselle plesnem studiu konec poletja. Fotograf si je želel drugačne predstavitve plesa ob drogu, zato je predlagal fotografiranje po privlačnih slovenskih mestih.

Ideja, ki se skriva za fotografijami, je nastala v želji razbiti predsodke, ki obkrožajo ples ob drogu, in pokazati, da ples ob drogu ni enako kot striptiz. Če si se morda že preizkusila v plesu ob drogu, najbrž že veš, kakšna je razlika in da gre za umetniško ter športno veščino, ki pa te seveda ne omejuje pri izražanju svoje ženstvenosti in lahko ples začiniš tudi z malo seksapila.

Mesta, ki si jih lahko ogledamo na fotografijah,je ekipa premišljeno izbrala, veliko si jih najbrž tudi že sama obiskala. Na mnogih fotografijah se v ozadju nahaja tudi kakšen kulturni spomenik. Fotografije so bile posnete v poletnih dneh v Kranju, z gimnazijo in Prešernovim gledališčem v ozadju, na Bledu, z znanim otočkom s cerkvico in gradom v ozadju ter na lepih krajih v Mariboru, Celju, Ljubljani, Piranu, Kopru in Portorožu.
V vlogi modela sta nastopili vodja plesnega studia Mademoiselle Tina in tečajnica Mateja in prikazale nekatere elemente, s katerimi se tudi srečujemo na treningih, na malce drugačnih drogovih. Običajno opremo za trening sta zamenjali z drogovi znakov, semaforjev, ograj in drugih konstrukcij. Pri tem sta bili oblečeni v športna oblačila znamke MilaKrasna.
Program na razstavi sta s plesnimi nastopi popestrili Mademoisellki Eva in Tjaša. Če si razstavo zamudila, si lahko izseke iz njunih nastopov ogledaš na Facebook strani Mademoiselle plesnega studia.

Si že kdaj videla takšno obliko plesa ob drogu v živo? Če se nisi, boš morda že kmalu, ali pa se bi mogoče preizkusila v uličnem plesu ob drogu tudi sama. Z vedno večjo priljubljenostjo te športne discipline in željo po zmanjševanju stereotipov in negativnih pogledov je veliko plesalcev začelo vaditi in prikazovati svoje sposobnosti na ulicah.

 

Mademoisellka