Mademoisellke smo se prejšnjo sončno soboto udeležile svetovnega dneva žongliranja, ki je letos potekal na igrišču Športne zveze Ljubljane za Bežigradom. Svetovni dan žongliranja poteka vsako leto po celem svetu na soboto, najbližjo 17. juniju, dnevu ustanovitve Svetovne zveze žonglerjem z namenom učenja in promocije žongliranja ter združevanja ljubiteljev tega hobija. Ker ima ples ob drogu svoje korenine tudi v cirkuški umetnosti in ga plesalci ter akrobati še danes uporabljajo kot pripomoček, smo se žonglerjem in drugim navdušencem nad cirkuško umetnostjo pridružile tudi me.

Naš dan se je začel opoldne na igrišču Športne zveze Ljubljana, kjer smo imele svoj mali kotiček s samostoječim drogom. Čez dan smo Mademoisellke poplesavale na in ob drogu, kar nekaj udeležencev (tako ženskega kot moškega spola) pa se je odločilo, da spoznajo nekatere osnove plesa na drogu in preizkusijo svoje sposobnosti. Očitno je bilo, da smo obkrožene z navdušenci nad cirkuškimi akrobacijami, saj so se nekateri res izkazali.

           

Čez dan so potekale raznolike cirkuške in žonglerske delavnice ter napete žonglerske igre. Na delavnicah smo se lahko srečali s cirkuškimi rekviziti, kot so diabolo, hula hoop, poi, kitajski krožniki, palice ter rožne palice, lovili smo ravnotežje na rola boli in drugih rekvizitih, preizkusili smo se v žongliranju ter akrojogi.

 

 

 

Po zabavnem dnevu je zvečer sledila gala predstava najboljših slovenskih žonglerjev, cirkusantov, akrobatov in tudi nastop Mademoisellk. Ogledale smo si vse, od žongliranja z obroči, keglji, žogicami in celo klobuki, do akrojoge in aerial silk. Tudi Mademoisellke nismo pustile obiskovalcev ravnodušnih, kot lahko tudi vidite v ozadju slike:).

 

Mademoisellka

 

 

Viri:

https://en.wikipedia.org/wiki/Juggling
http://cirkokrog.com/svetovni-dan-zongliranja-2016/