Kot študentka preživljam večino svojega časa tako, da sedim na predavanjih, kasneje pa še doma za zvezki, kar se seveda pozna na telesu. Vedela sem, da potrebujem hobi, s katerim bom okrepila telo, hkrati pa tudi nekaj, kar mi bo ponudilo odklop od stresa in mi ponudilo mir v mislih. Predhodno sem preizkusila več načinov vadbe, od joge do fitnesa, različnih vodenih vadb, vendar sem povsod izgubila motivacijo in obupala, kar se je poznalo tudi na mojem počutju.

Ob začetku semestra sem se odločila, da naredim nekaj, kar drugače ne bi, in si izberem vadbo, ki bo zahtevna in izven moje cone udobja, saj se v »vsakdanjih« vadbah nisem našla in sem želela izziv, ki bi prelomil mojo sramežljivost. Da si dokažem, da zmorem in hkrati doživim novo izkušnjo. Pregledala sem veliko različnih vadb, vendar mi pole dance ni šel iz glave. Bilo je nekaj tako misterioznega in eksotičnega, nekaj nedostopnega, a ravno zaradi tega mi je vzbudilo tako veliko zanimanje in novembra sem se vpisala na prvi trening.

Ob vstopu v studio sem čutila metuljčke v trebuhu, prav tako tudi, ko sem odhajala iz treninga, saj je bilo to neko povsem novo doživetje. Čeprav se mi je zdelo od začetka vse nerodno in nenaravno, sem vztrajala in ugotovila, da je pravzaprav vsak trening zelo zabaven. Vzdušje v studiu je vedno izredno prijazno in veselo, tako pri inštruktoricah, kot pri vseh puncah. Prisotne je veliko podpore, vsak osvojen element pa ti podkuri pod nogami in da samozavest za naprej. Presenetilo in razveselilo me je tudi to, ko sem videla toliko različnih žensk na treningih, vsaka s svojo zgodbo, a vse s skupnim ciljem – vzeti si čas samo zase ter se sprostiti in uživati.

Največji šok pa je seveda bila vadba sama po sebi, čeprav pole dance predstavlja eleganco in lahkotnost, nisem pričakovala, koliko moči in truda je v ozadju. Ogrevanje in vadbe za moč so bile (in še vedno so) naporne, ampak je tudi napredek zelo opazen. Elementi ob drogu pa tudi niso mačji kašelj, ampak občutek, ko ti uspe zadržat oz. izvesti nekaj, kar se ti prej zdi popolnoma nepredstavljivo (»čakej, samo z naslonjenim kolenom in enim komolcem se drži gor, kako?!«) je ravno tisto, kar sem iskala pri vadbi. Zaradi vseh ogledal in opazovanja same sebe pa začneš počasi vzljubljati tudi vse tisto, kar bi prej raje skrila pod oblačili. Modrice pa postanejo dokazi »mini« zmag.

Mademoiselle je celoten paket: zahtevna vadba, ki vsakič ponudi nov izziv in kjer definitivno opaziš nove mišice in izoblikovano telo, profesionalnost in strokovnost vseh inštruktoric, ki vedno poskrbijo, da izvedeš vse pravilno, in jim nikoli ne zmanjka spodbud in navdušenja, občutek skupnosti, in bonus pri vsem tem – treningov se udeležuje tudi kuža Grinch (dodatni antistress :P)

Našla sem vadbo, pri kateri se vsakič znova, ko odidem, veselim povratka, kar se mi do zdaj še ni nikoli zgodilo. Vesela sem, da sem izbrala ta studio in da sem lahko del vsega tega!