Za ples ob drogu sem se odločila, ker sem želela poizkusiti nekaj novega in nevsakdanjega. Ko sem slišala, da se ta šport da trenirati tudi pri nas sem si rekla, da to morem poizkusiti.

Trenirati sem začela decembra v plesnem studiu Mademoiselle, kjer sem se nad tem športom zelo navdušila. Tudi napredovanje sem opazila hitro, kajti ob tako prijetnem vzdušju, prijaznih ter pozitivnih trenerkah, dobrem treningu napredovati ni tako težko. Na začetku se zdijo nekateri elementi tako težki, a jih kar hitro osvojiš (seveda, če imaš voljo in ne odnehaš tako hitro). Najbolj mi je všeč, da so elementi tako lepi, elegantni ter ženstveni. Poleg plesa delamo tudi na telesni moči (ki je seveda tudi potrebna za ples na drogu) ter na razteznosti. Tako da kar hitro začneš opažati pozitivne spremembe na svojem telesu. Odkar sem postala del kluba Mademoiselle, sem veliko bolj zadovoljna sama s sabo ter s svojim telesom. Vidim, da stvari, ki se zdijo tako daleč, sploh niso tako težko dosegljive. Potrebna je le disciplina, volja in veselje do tega, kar delaš, ter zaupanje v samega sebe. Zmoreš lahko veliko več kot se ti zdi, kajti velikokrat si sami sebi postavljamo meje, medtem ko je naše telo zmožno veliko več. Poleg vsega tega sem pridobila tudi razna prijateljstva, saj se tam srečujemo punce približno enake starosti in podobnih hobijev, tako da je vzdušje res sproščeno in zabavno.

Trenirati sem sicer začela izključno zaradi sebe, da poskusim nekaj novega, da vidim, česa sem zmožna… Ampak če bom nekoč dovolj dobra, pa se veselim tudi kakšnega nastopa.