Mobiteli oz. pametni telefoni so postali naši spremljevalci na vsakem koraku: v službi ali šoli, doma, pred televizijskim zaslonom, na kavi, med pogovorom…pa spadajo mobiteli tudi na treninge? Ali bi jih vsaj takrat lahko odložile za nekaj trenutkov stran od oči in se res posvetile sebi in svojemu treningu?

Seveda so določene prednosti, če imaš telefon blizu. Poleg tega, da odgovoriš na kakšen nujen klic je tudi priročen za slikanje in snemanje novih elementov in kombinacij. Saj veš, kako dobro je spremljati svoj napredek, gledati stare slike in ugotoviti, kako daleč si prišla. Pa seveda objaviti kakšen dosežek:). Po drugi strani pa je velika verjetnost, da boš s slikanjem med treningi koga motila, da bodo tam tudi osebe, ki se ne bi rade znašle na fotografiji, kaj šele v kakšni objavi. Njih pa lahko nenehno slikanje in fotografiranje kar hitro zmoti, nasploh pa je moteče za cel trening. Mislim, da se je vedno najbolje slikati po treningu, saj tako lahko zagotoviš, da ni nikogar na sliki ali posnetku, pa še okolica je bolj mirna.

Prav tako pa se tudi ti lahko čisto drugače posvetiš treningu, če malo odklopiš od virtualnega sveta. Odklop od klicev, sporočil, e-mailov se zna izkazati za zelo prijetnega in predvsem koristnega zate. Brez skrbi, na kaj vse moraš še odgovoriti, boš lahko z mislimi 100% pri treningu, osredotočena nase, na svoje gibanje, na svoje telo. Telefon bo že počakal:).

Kaj pa ti misliš? Bi telefon pustila za urico v omarici, ali ga boš vzela s sabo?

 

 

Mademoisellka