Uf kakšen grozen stavek. Mislim, da bi kar ponorela, če bi slišala kaj takšnega, najbrž zato, ker takšnih in drugačnih težav nimam. Če jih imaš, pa je treba hitro v akcijo! S tem ne mislim, da na vrat na nos zamenjaš dečkota, ampak da poskušaš razumeti njegove razloge, in mu potem pokažeš, da ga ne rabi nič skrbeti…ti pa lahko z veseljem še naprej obiskuješ treninge. Kaj ga torej moti?

Ga daje golota, oz. naša športna oprema? Ja brez nje pač ne gre. :D Razloži mu, da gre v tem primeru za tvojo varnost, saj boš brez oprijema pristala na tleh in v slabših primerih še staknila kakšno poškodbo. Razlog ni, da bi se želela pokazati, ampak je praktične narave, čeprav…če se želiš pokazati, zakaj pa ne! :)

Ga skrbi, kaj bodo rekli drugi, da ga bodo zafrkavali ali oa ga čudno gledali? Če je nam vseeno, kaj si drugi mislijo, zakaj ne more tega preskoka narediti tudi on? Okej, okej, me smo se že natrenirale v ignoriranju stereotipov, zdaj je čas, da se tega treninga loti tudi on. Mislim, da je stanje vsako leto boljše, vedno manj je čudnih pogledov, ko poveš kaj o svojem hobiju. Če si ti zdržala, ko je bilo več stereotipov, bo on tudi zdaj.

Kaj pa, če njega dajejo stereotipi? Zberi vso moč, vso energijo, ki jo imaš, vse znanje in pojdi v boj s temi stereotipi. Prej, kot greš, lažje bo. Ampak to ne počasi, nežno, tu se boš res morala potruditi, se postaviti zase, za svoja prepričanja in konkretno razložiti situacijo.

Kakšne pa so tvoje prigode? Če se lotiš kakšnega podobnega izziva: vso srečo! 😊

 

Mademoisellka