Neko soboto sem se odločila, da je čas za obisk prve delavnice vadbe na drogu. Spakirala sem kratke hlače, kratek top, kolenčnike, petke in magnezij, ter se odpravila v Mademoiselle studio. Včasih je čas za kaj malo bolj ”zapletenega” ampak hkrati tudi sproščujočega in zabavnega. No, ples v petkah je zagotovo nekaj čisto drugačnega, kar smo vajene na tedenskih treningih, zato so bili moji prvi koraki tudi bolj tresoči. Ampak, vsak prvi korak je malo težji, kajne?

Pirueta, obrat, korak, element, obrat… Ko ponoviš nekajkrat je veliko lažje, kot se zdi na prvi pogled. A bi še posnela koreografijo na koncu treninga? Ne, saj mam ogledalo. Ampak … Kaj pa, če bi? Da ne spremljam svojega gibanja samo v ogledalu in dobim res celotno sliko, kako je koreografija videti. Na koncu odidem domov s petimi posnetki, ki jih še eno uro po tem gledam in ugotavljam, kje bi se dalo kaj popraviti in kateri deli so res super.

Zakaj se splača obiskati delavnice vadbe na drogu? Ker ti dajo še en drug pogled, te naučijo stvari, ki se ti jih poleg vseh elementov ne bi uspelo naučiti na treningih. Ker bolj razumeš povezanost elementov in se ti zdijo kombinacije na treningih bolj preproste. Ker je vse skupaj čisto preveč zabavno. :)

 

Mademoisellka