Kar velik procent plesalk začne s plesom ob drogu, ker se želi naučiti norih akrobacij, špag, premetov, skratka vsega, kar občudujemo na posnetkih in fotografijah. Če si že obiskala prve treninge, potem veš, da so začetki daleč od tega. Tudi, če že imamo razvite mišice, jih moramo navaditi na določene gibe, se spoznati s svojim soplesalcem in zagotovo pripraviti kožo na vse, kar jo čaka. Meni so bili začetke vse prej kot dolgočasni, saj sem se morala kar konkretno posvečati tudi najpreprostejšim obratom, da o prvih poskusih plezanja in sedenja sploh ne govorim. Te začetki ti lahko dajo motivacijo, ali pa ti jo tudi poberejo, če pričakuješ obračanje na glavo že na prvem treningu. Kako se lahko torej motiviraš, če od plesa ob drogu pričakuješ predvsem zahtevnejše elemente?

Bodimo realne, na začetku so vsi elementi zahtevni :D. Sploh če si pozorna na pravilno izvedbo, detajle, špičke, držo in še bi lahko naštevala. Poleg tega pa se morajo tvoje roke najprej navaditi gripa, modrice pa boš dobila že od preprostega ”fireman-a”. Zato ne zanemarjaj teh elementov, ki ti dajo osnovo za nadaljevanje, hkrati pa jih boš pogosto uporabljala kot povezovalne elemente. In presenetili te bodo, ko jih boš prvič preizkusila na vrtečem drogu, saj so na začetku še bolj zahtevni.

Osredotoči se tudi na samo gibanje in poplesavanje. Velika razlika je med izvajanjem elementov, ki jih samo ”naredimo”, kot pa tistim preplesavanjem, s katerim elemente vključimo v neko zaporedje, kombinacijo prehodov in obratov. Tako si boš olajšala tudi kasnejše treninge, ko kombinacije postanejo kar stalnica. Ko že dobro osvojiš gib, se loti tudi variacij. Že preprosto sedenje je lahko videti čisto drugače, če poskusiš drugače prekričati noge, eno pokrčiš itd. Pa ne samo drugače, včasih tudi težje :).

Kot vidiš, pri plesu ob drogu nič ni čisto preprosto, zato ti lahko zagotovim, da ti ne bo dolgčas :). In brez skrbi, tudi plezanje in obračanje na glavo bosta kmalu tu!

 

Mademoisellka