Bliža se poletje, čas, ko so naše prioritete malo drugačne in ko treninge za kakšen teden ali dva (ali več) zamenja poležavanje na plaži, raziskovanje še neznanih mest in držav. Tudi, če si ob tem deževnem vremenu težko predstavljamo, da se bliža čas poletnih oblekic in brezskrbnih dni, bodo vroči dnevi prej ali slej tu, zato je dobro, da si poletje in treninge že vnaprej organiziraš. Tako boš iz vsega potegnila najboljše – na treninge boš prišla pripravljena, polna energije in jih ne boš ”tlačila” v urnik, kadar to ne gre, na brezskrbnem dopustu pa boš res brez skrbi in brez slabe vesti zaradi zamujene vadbe.

Kaj moraš najprej storiti? No, najprej v roke vzemi koledar in označi dneve, ko si zagotovo na dopustu. To naj bodo tisti dnevi, ko imaš tudi že v službi rezerviran dopust, mogoče celo že rezervirane letalske karte, plačan hotel ali sobico prek AirBnb-ja. Potem označi ”potencialne” dneve za oddih, ko še nimaš organiziranega celega oddiha, ampak si že bolj kot ne prepričana, da se boš takrat nekam odpravila. Na koncu pa označi še dneve, na katere boš lahko zagotovo obiskovala redne treninge.

Nato poglej, koliko dni se ti prekriva z rednimi treningi. Poglej, če bi mogoče s kakšnim drugim dnevom lažje pokrila več treningov in tako rabila manjše število menjav. Če boš spustila samo kakšen trening ali dva, potem boš z lahkoto našla trening, ki ti ustreza, če pa gre za večje število treningov, pa se pri prijavi posvetuj, kako bi najlažje to rešila. Prav tako že kmalu sporoči, kdaj bi potrebovala treninge nadomeščati, saj tako olajšaš celo organizacijo nam in tudi sebi, kot če se spomniš zadnji dan.

Aja, pa da ne pozabim! Če te čakajo kopalke, ne pretiravaj z gibi, ki ti delajo modrice! Superman-a naredi nekajkrat, če ga boš ponavljala cel trening, pa bodo vidne posledice :).

 

Mademoisellka