Ples ob drogu je ena res super stvar za tvojo samozavest! Ne samo, da začneš vedno bolj sprejemati svoje telo, naučiš se tudi posebnega načina gibanja, sama sebi dokažeš, kaj vse zmoreš in so trenutki, ko se počutiš nepremagljivo. Povsod v življenju pa lahko pride do vzponov in padcev, temu se ne moremo izogniti niti pri plesu ob drogu. Zato je takrat najboljše, da malo nahraniš svoj ego, aktivno delaš na svoji samozavesti, saj se boš tako hitro vrnila nazaj v prejšnjo formo oziroma boš še bolj prepričana vase. Kako se lahko lotiš tega?

Delaj na elementih, ki so videti težji, kot v resnici so. Seveda je to subjektivna stvar, saj ima ena bolj raztegljive noge, druga hrbet, tretja je neverjetno močna… Najdi tiste svoje elemente, v katerih se počutiš odlično, preizkušaj njihove variacije. Loti se tudi novih, takšnih, za katere si prepričana, da ti bodo uspeli v prvih poskusih. Tako bo tvoja samozavest samo rasla in imela boš tudi protiutež, ko ti stvari ne bodo šle kot si si zamislila.

Fotografije in posnetki so prav tako ena brca v rit! Več se snemaj, tako uspehe kot neuspehe, fotografiraj se v svojih najljubših elementih in iz najboljših kotov. Dandanes se primerjamo s posnetki na Instagramu in Youtubu, pozabimo pa, da je za vsem tem veliko vaje, veliko poskusov, da je nastalo točno to, kar si je oseba zamislila, pri fotografijah tudi iskanje najboljšega kota za slikanje, saj ta velikokrat odloča, kako bo element videti.

Dovoli si, da te drugi pohvalijo in ne bodi skromna pri sprejemanju komplimentov, Trdo si delala na svojih treningih in prav je, da za to dobiš tudi ustrezno pohvalo.
Zavedanje, da si v nečem dobra, še ne pomeni samovšečnosti, temveč le, da si vase vložila trud. Velikokrat nas učijo, da se ne smemo hvaliti, meni pa se zdi, da moramo biti ponosni na svoje dosežke! Seveda ne na način, ki postavi druge v neprijeten položaj ali jih užali, a zdrava mera samozavesti je izredno dobrodošla!

 

Mademoisellka