Ko že nekaj časa plešeš in prvič preizkusiš vrteči drog, se ti najverjetneje čisto zvrti. Pa ne samo to, še toliko več moči potrebuješ, da se držiš na drogu, da sploh ne veš, kako bi izvedla kakšno kombinacijo na njem. No, brez skrbi, do vsega tega prideš s časom, najboljše pa je, da se čim prej naučiš kakšnih preprostih trikov, ki te bodo rešili pred hudo vrtoglavico in bodo poskrbeli, da se boš lahko osredotočila tudi na moč in na najboljšo izvedbo elementov in kombinacij.

1. Vaja

Ta ti bo zagotovo najbolj pomagala. Najbrž si že odkrila, da več ko vadiš, hitrejši je napredek in več, kot boš na vrtečem drogu, manj se ti bo vrtelo. Hkrati pa ti bodo pomagali tudi vrteči elementi na statičnem drogu, saj se tudi močno vrtiš pri nekaterih in zagotovo jih že lažje izvedeš kot par mesecev nazaj. Bolje pa je, da z vrtečim drogom začneš s kratkimi odseki, saj ti bo tako lažje, pa še telo se bo postopoma navadilo na vrtenje.

2. Vrtenje v nasprotni smeri

Tukaj je še posebej pomembno, da se vrtiš v obe smeri. Elemente vadi v obe smeri in boš opazila, da se z drugo ponovitvijo kar malo odvrtiš. Lahko pa se tudi zavrtiš v nasprotno smer, ko stopiš na tla in si s tem zbistriš pogled.

3. Pazi na hitrost

Drog se lahko vrti zelo hitro, če se preveč odrineš. S časom dobiš občutek, kako hitro se moraš zavrteti in kako močno se moraš odriniti. Prav tako pa se naučiš, kako se ustaviti, če se vrtiš premočno – in to je ena najpomembnejših stvari pri vrtečem drogu – bližje kot si, hitreje se vrtiš, in bolj kot se odmakneš od droga (npr. odmakneš nogo), počasneje se vrtiš. Ko se naučiš nadzorovati vrtenje, se ti tudi manj zvrti, saj se ne vrtiš premočno.

4. Pogled

Tu različne stvari pomagajo različnim ljudem. Morda ti bo pomagalo, da gledaš v drog, mogoče se boš osredotočila na eno točko, slišala sem pa tudi, da pomaga, če gledamo v prst, medtem mežikamo in ga oddaljujemo od obraza, dokler nimamo v fokusu studia (seveda ko prideš z droga:)).

 

Kaj pa tebi najbolj pomaga, da se ti ne zvrti preveč?

 

 

Mademoisellka