Saj veš, kako vsake toliko trenerka reče, če ima kdo glasbeno željo? No, večina se nas ravno v tem trenutku ne spomni čisto nobene pametne pesmi, ki bi jo navdihnila in ji dala dovolj energije, da zdrži še zadnjih 15 minut treninga. Bi se doma rada malo raztegnila, pa se kar ne spomniš nobene pametne pesmi, ki bi jo lahko uporabila za ozadje? Kadar samo poslušamo glasbo doma, pa nam navdiha kar ne zmanjka. To pesem bi imela za ogrevanje, to za ”stretching”, na tole bi naredila noro koreografijo… Ti je vse to dobro znano?

Obstaja en preprost trik, s katerim se boš rešila zopnih situacij in imela na voljo vedno glasbo za vadbo na drogu. Zapisuj si stvari! Naredi si spisek pesmi, ki bi jih uporabila v koreografiji, spet drug spisek energičnih pesmi, ki so primerne za ogrevanje (ali tek po gozdu), nato tretji spisek umirjenih za trening špag in raztegovanje hrbta. Glasba je lahko namreč naša najvvečja inspiracija in spodbuda. Saj veš kako pravijo, pametni si pišejo, in tako zagotovo nikoli ne boš ostala brez idej, ko bo na treningu nekdo rekel za glasbeno željo, ko boš trenirala doma ali se celo lotila nove koreografije. In zakaj ti ne predlagam YouTube spiskov pesmi, shranjevanja pesmi doma v mapice? Ker imaš spisek lahko vedno s sabo, ker ga tako lažje deliš z drugimi in si zraven tudi kaj zapišeš.

Imaš v mislih že cel kup pesmi, ob katerih bi si želela zaplesati? Hitro jih zapiši, preden jih pozabiš in (tako kot vsakič, ko kdo vpraša za glasbeno željo), ostaneš brez idej. :) Pa veselo poplesavanje!

 

Mademoisellka