Ples ob drogu je žal še danes obkrožen z nekaterimi miti in stereotipi, najbolj pogosto se pa po mojem mnenju pojavlja spodnjih 5

1. Ples ob drogu je striptiz
Če si prebrala prejšnji članek o razvoju plesa ob drogu potem si prebrala, da se je v drugi polovici prejšnjega stoletja drog pojavil tudi v striptiz klubih in barih. Ampak potem tudi veš, da je to le del njegove razgibane zgodovine. Razlika med drogom v barih in tem, ki ga uporabljamo na tečajih in tekmovanjih je, da je prvi le dodatek, ki ga ne potrebujejo nujno, drugi pa ključni pripomoček, brez katerega nastopa ni mogoče izvesti. Če si že poskušala plesati ob drogu veš, kakšne težave lahko povzroči krema za roke ali olje za telo, če smo ga uporabljali isti dan. Zdaj si pa prestavljaj, koliko elementov bi lahko izvedla striptizeta, prekrita z gelom z bleščicami. Bolj malo, kajne :)

2. Bistvo plesa ob drogu je seksapil
Bom začela z dejstvom, ki ga plesalke ob drogu velikokrat izpostavljamo: modrice in odrgnine, ki so pogosta posledica treninga, niti približno niso seksi. Dopuščam možnost, da obstaja kdo, ki mu je ogromna modrica sredi stegna ali na nadlahti neverjetno privlačna, ampak to bolj težko verjamem. Prav tako pa je ples ob drogu kot druge oblike plesa zelo raznolik. Ko plešemo, smo lahko seksi, lahko ženstvene, umirjene, romantične, nežne … obstaja nešteto možnosti in nismo omejene samo na eno. Ples ob drogu naj bi plesalke sprostil, jim omogočil, da najdejo stik s svojim telesom in ne vidim nič narobe s tem, da plesalka hkrati izraža svojo ženstvenost in se pri tem počuti seksi.

3. Če pri plesu ob drogu ne gre za seksapil, zakaj je toliko gole kože
Za ogromno elementov je gola koža obvezna , saj elementov brez dobrega oprijema ne moremo izvesti. Že samo sedenje zahteva kratke hlače, nekateri drugi elementi pa tudi golo kožo na sprednji in stranskih straneh trebuha. Namen gole kože je torej povsem drugačen, kot pravijo stereotipi. Če pa kdo ne verjame, naj pa spleza na drog v pajkicah :)

4. Za ples ob drogu potrebuješ biti zelo samozavesten
Je že res, da samozavest lahko pride prav, ni pa pogoj. Tečaja se udeležijo tako bolj sramežljive in zadržane kot samozavestne ženske. Prav s plesom ob drogu ženske razvijajo svojo samozavest, razvijejo boljši odnos do svojega telesa, do svoje podobe. Samozavest torej ni pogoj, ampak prej posledica.

5. Ples ob drogu je le za ženske (po možnosti še zelo suhe)
Ples ob drogu pravzaprav nikoli ni bil izjemoma le ženski šport. Na internetu lahko najdeš ogromno fotografij in posnetkov, ki dokazujejo, da je enakopravnost med spoloma na drogu možna :) Potekajo tudi prvenstva v drogu v moški kategoriji. Ples na drogu je torej za vsakega, ne glede na spol, starost in postavo. Dober primer je naslednji video. Še misliš, da na drogu lahko plešejo le suhice?

 

Mademoisellka