Želja po vpisu na tečaj plesa ob drogu je obstajala že nekaj časa, ampak kaj, ko me noben šport nikoli ni zanimal, sploh pa ne dovolj, da bi se premaknila in ga preizkusila. No, ples ob drogu je imel tisti nekaj, tisti je ne sais quoi, da me eventuelno je premaknil in do danes ostaja edini šport, ki mi nariše nasmeh na obraz, treninga ne izpustim nikoli in je nekaj, okoli česar načrtujem svoj teden.

Na tečaj sem se vpisala z novim letom in pred prvo uro sem se spraševala ali ni to vseeno pretežko zame? Priznam, na začetku sem se res lovila. Pa ne toliko zaradi moči, temveč strahu pred padci in očitnega manka koordinacije. Kljub temu sem vztrajala in nameravam vztrajati še naprej. Veliko že znam, kakšno stvar moram še popiliti, nekaj elementov pa bo ostalo večen trn v peti, ampak pod črto je dejstvo, da je bil trening plesa ob drogu ena mojih boljših odločitev. Dvakrat, zadnje čase tudi trikrat, na teden sem v studiu in ne treniram le športa, ampak tudi vztrajnost in potrpežljivost – predvsem do sebe. In rezultati se poznajo! Z vsakim treningom sem bolj močna, bolj fleksibilna in bolj navdušena, po treningu pa se že veselim naslednjega.

Poleg tega je Studio Mademoiselle tudi eden najbolj spejemajočih krajev pod soncem, kar je bil tudi eden od razlogov, da sem se odločila zanj, saj mi ga je posebej pohvalila prijateljica, češ da je to “en res safe space”. Resnično je! Časi, ko sem po treningu takoj odšla domov, so spomin in sedaj se včasih moram kar prisiliti, da grem domov in se s puncami ne zaklepetam pozno v večer. Toliko pozitivne energije, spodbujanja in iskrenega veselja, ki ga punce pokažejo ena drugi, ko kateri uspe kak nov element, ali element, ki ga je pilila par treningov, da vsaki res veliko motivacije in zagona za naprej.

K pozitivnemu vzdušju in izkušnji doprinašajo tudi inštruktorice. Jaz sem so sedaj trenirala s Tino in Živo – vsaka ima svoj pristop, a skupno jima je, da se res posvetita vsaki vadeči, element pokažeta in razložita tudi večkrat, kolikor pač traja, da ga vsaka res razume in izvede. Treningi so tako, kljub skupini, personalizirani, kar res pomaga napredku čisto vsake.

Če zaključim. Ples ob drogu ni le šport, kjer treniraš telo, ampak je dodatno še popolna kombinacija treninga mindseta, koordinacije in fleksibilnosti, ko pa temu dodaš še pikico adrenalina in gracioznosti … Potem prideš do stavka, ki ga jaz najpogosteje izgovorim med treningom, ko vidim, da katera od punc izvaja kak posebno atraktiven element: waw, to je res lepo. Priporočam vsaki!