Ko želimo svetu pokazati, kaj zmoremo, je velikokrat najlažji način fotografija. Fotografija pa žal nikoli ni realnost – nek gib na njej lahko izgleda boljši ali slabši kot v resnici, za vse to pa se kriva svetloba, kot, razpoloženje, čas…in velikokrat smo razočarane, ko vidimo sliko, za katero smo prepričane, da bo izpadla odlično. V živo že odlično naredimo nek gib, sliko pa lahko pokvari že napet izraz na obrazu, ko se nekega elementa še učimo. Zbrala sem nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali, da boš zadovoljna s svojimi fotografijami – ne glede na to, ali jih slikaš po treningu v studiu, ali pa se odločiš za profesionalno fotografiranje.

1. Ne fotografiraj se pretirano utrujena ali tudi lačna. Če nimaš več moči, boš težje izvedla nek zahteven gib, prav tako pa za nekatere rabiš veliko energije. Po treningu si rajši vzemi tri minute in zadihaj, preden se fotografiraš, saj boš tako težje gibe izvedla veliko lažje in lepše.

2. Grip naredi ogromno. Če ti ne drsi, boš veliko bolj prepričana vase in se boš lahko bolje prijela. Sploh ko moraš v nekem elementu ostati dalj časa. Seveda pri tem ne zanemarjaj moči, a če imaš dober oprijem, je vse lažje.

3. Kot, s katerega je narejena fotografija, je ena najpomembnejših točk. Pravi kot lahko poudari tvoje prednosti in skrije tvoje pomanjkljivosti, lahko poudari težavnost giba, ti podaljša noge…

4. Detajli lahko dopolnijo sliko ali pa pokvarijo vse. Špičke so ena najpomembnejših stvari, saj cel gib lepo zaključijo. Potem je tu ključen tudi izraz na obrazu, saj ravno ta pove največ o tvojem počutju.

5. Obleci se tako, da ti je prijetno. Ko ne popravljaš hlač ali majice v elementu se res lahko osredotočiš samo na svoje telo in posledično je rezultat odlična slika.

Katere elemente za bolj obsežna fotografiranja pa priporočajo plesalke na internetu? Za začetnike ali za odmor med bolj zahtevnimi elementi – floorwork in vse možne različice sedenja in layouta. Ko že imaš nekaj zahtevnejših elementov v rokavu so super najrazličnejše stoje na rokah in komolcih, superman, butterfly, layback in jade. Potem pa pridejo na vrsto še vse različice shoulder mount-a in seveda – ayesha. Ne pozabi pa na svoj najljubši element!

 

 

Mademoisellka