Ker je januar čas vseh možnih bolezni in viroz, se mi je zdel super čas, da napišem malo o tem, kako se spraviš na drog po odsotnosti, pa naj bo en teden, ali pa mesec. Prištej zraven še praznike decembra in kakšno zabavo, zaradi katerih si spustila kakšen trening, in hitro se zgodi, da padeš ven iz svoje ustaljene rutine. Da pa se spraviš nazaj v nek ritem, pa potrebuješ nekaj časa in tudi potrpljenja. V mojem primeru je bila to neka sitna viroza, ki se je pojavila takoj po novoletni zabavi, in me držala stran od plesne dvorane kar dva tedna. No, s trme sem odšla vmes na en trening, a sem potem kar kmalu videla, da nisem še v dovolj dobri formi, da bi lahko počela vse, kar želim. Zmanjka moči, energije, malo bolj počasi razmišljam, rabim dalj časa, da ”sprocesiram” kombinacijo…vse to že dobro vem, da me čaka, če se lotim treninga, ko nisem ravno najboljšega zdravja. Zato je moj nasvet, da si nujno vzemi čas za počitek, ko ga tvoje telo potrebuje. Ne dovoli si imeti slabe vesti, saj lahko s ”forsiranjem” svojega telesa stakneš samo kakšno poškodbo ali pa podaljšaš zdravljenje.

Priznam, da sem se v času, ko bi morala poležavati doma, tudi lotila kakšne vadbe, a to je bil kakšen krajši lahek stretching, malo sem tudi delala z utežmi ampak sem si treninge skrajšala in tudi naredila lažje. Pri plesu ob drogu se pa žal ne morem tako držati nazaj, saj bi se takoj lotila kakšnih novih in bolj zahtevnih elementov :). Te ”mini treningi” so mi pomagali, da se pred prvim treningom po bolezni ne počutim čisto fuč in zategnjeno, a sem se jih lotila šele, ko sem bila že boljše. Za prvi teden si tudi nisem planirala vseh možnih nadomeščanj, saj mislim, da je preveč, da se v prvem tednu po daljši pavzi lotiš vsega. Če zboliš za dva dni, je seveda drugače, če se pa dalj časa nisi gibala, moraš biti potrpežljiva, in postopoma dvigati intenzivnost treningov. Tako ti ne bo padla motivacija, pa tudi prvi trening najbrž ne boš mogla narediti vsega točno tako, kot si si zamislila. Po kakšnem tednu ali dveh bo pa to zagotovo lažje, saj bo telo že nazaj v starem ritmu.

Torej, da ponovim, bodi potrpežljiva, poslušaj svoje telo in ne pretiravaj. Tako boš zagotovo uživala na treningih in odnesla največ :).

 

Mademoisellka

 

Vir slike:
https://i.pinimg.com/originals/c1/96/43/c19643ef5325645cd15b2073023d77de.jpg