Prazniki so zame tisto obdobje, ki ga posvetim regeneraciji – lepše rečeno. Pravzaprav praznike posvetim lenarjenju, ki si ga velikokrat zaželim med letom, a zanj žal nikoli ne najdem časa ob vseh drugih obveznostih, ki se nakopičijo. 24., 25., 31. december, 1. In od letos naprej spet 2. Januar so posvečeni preživljanju časa z družino, druženju s prijatelji, objemom in nasmehom. Pa seveda tudi darilom in hrani (dobro veš, da se tudi tega neverjetno veseliš skozi december). Mogoče želodec dobi takrat kakšne posebne sposobnosti ampak meni se zdi, da imam en dodaten želodec samo za sladice. Kako se torej spravimo nazaj v normalen življenjski ritem in treninge po tednu (ali več) prenajedanja, priznajmo, preveč lenarjenja in nasploh samega uživanja?

Najprej poslušaj tvoje telo. Mišice nekaj časa niso delale (razen če si ena izmed redkih pridnih izjem, ki redko preživi počitniški teden brez parih treningov), tako da mogoče niso pripravljene na nove elemente, ki si se jih učila teden pred prazniki. Zato ne tvegaj še več modric in sploh ne kakšne poškodbe, in se na začetku drži elementov in gibov, v katerih se počutiš varno in dovolj močno, da jih izvedeš. Hkrati pa pazi, da se ne držiš preveč nazaj, še vedno zaupaj vase. Zavedaj se svojih trenutnih meja, te boš hitro prestavila naprej. Včasih pa počitek tudi pomaga in mogoče boš ugotovila, da je mišicam sprostitev dela, mogoče boš celo malo bolj raztegljiva.

Ne sekiraj se, če se počutiš malo napihnjeno, ali pa če si se morda zredila kakšen kilogram ali dva ob predobrih božičnih poticah. Z normalnim ritmom in tudi utečenim ritmom treningom bo vse to izpuhtelo hitro. In večinoma smo skoraj vse na istem, tako da nihče razen tebe tega sploh ne opazi.

Če se ti zdi, da rabiš nekaj dodatnih vaj, da boš lažje prišla na stare tirnice, je pa tu nekaj vaj za plesalke ob drogu, ki jih lahko izvajaš brez droga. Tako da boš nazaj v formi še preden se boš spomnila pospraviti novoletne okraske in smrekico:

 

Mademoisellka