Ples ob drogu me je že dolgo zanimal in ko sem se odločila, da bi rada poskusila nekaj novega, sva se s prijateljico hitro znašli na treningu začetne skupine Mademoisellk. Razen Youtube videov nisva vedeli, kaj pričakovati, a je bilo zabavno, zato sva se vpisali.

Sedaj treniram že skoraj 1 leto in vsakič komaj čakam na trening. Vedno je nekaj novega, zato izzivov ne manjka, hkrati pa se tam regeneriram po napornem dnevu/tednu. Punce so super, velikokrat se zaklepetamo, pa tudi vedno se spodbujamo pri zahtevnejših elementih. Vse inštruktorice so prijazne in se zelo trudijo, da treninge prilagajajo vsaki posameznici in ti tako omogočijo, da maksimalno napreduješ. Trenirala sem že ogromno športov, pa moram priznati, da še nikjer nisem čutila take povezanosti in pripadnosti kot tu.

Edina kritika, ki jo imam, je lokacija, ker je meni trenutno malo s poti, a moram priznati, da niti pomislila nisem, da bi zaradi take malenkosti menjala studio, saj mi je tukaj preveč všeč.

Poleg tega sem se tudi v tem kratkem času totalno zaljubila v ples ob drogu. Mislim, da je ta disciplina primerna za vse, saj sam ples pomaga pri kondiciji, medtem ko pri posameznih elementih pridobiš moč in razvijaš mišice. Obenem je res dober občutek, ker je toliko poudarka na estetiki in se naučiš lepo premikati – sama sem prej precej nerada plesala, zdaj pa ves čas migam.

Kot prava nora navdušenka sem si kupila svoj drog, ker se mi zdi, da mi vadba pomaga, da si zbistrim misli in se nato lažje osredotočim na ostale obveznosti. Priznam pa, da vadba doma ni nikoli tako zabavna kot v studiu. Zdi se mi, da sem se zelo veliko naučila in komaj čakam, kaj vse je še pred mano, saj bom zagotovo nadaljevala. Tudi sicer se mi zdi, da mi je ples ob drogu veliko pomagal pri tem, da sprejemam svoje telo in njegove omejitve, saj sem se naučila, da je pomemben napredek, ne popolnost, ker si vedno lahko še boljši.

Nekaj modric je pač res majhna cena za toliko novih izkušenj, prijateljstev in res lepih trenutkov. :)