Za noben šport, sploh pa ne za ples ob drogu, ki je sicer v zadnjem času priljubljen celo med otroci, a so ga ob prihodu v naše konce najprej pozdravile bivše plesalke, gimnastičarke, športnice in fudi tiste, ki jim prej nobena oblika športa ni dišala. Lahko bi celo rekli, da se je velika večina svetovno znanih plesalk tega športa lotila v odraslosti. Nekatere so začele s športno podlago, druge pa brez kakršnekoli prednosti glede gibčnosti ali moči. Ampak poglej, še vedno vztrajajo! :)

Če je njim uspelo priti v svetovni vrh, bo tebi zagotovo uspelo priti vsaj na trening, zelo verjetno pa jih tudi redno obiskovati. Ne glede na to, ali imaš 15 ali 50 let, vsi potrebujemo vztrajnost, ki je imamo z leti včasih še več, kot v mladosti, ko nas nekaj popade, zanima par tednov in potem se premaknemo naprej na drugo stvar. Ples ob drogu ni kot balet, ki zahteva določeno postavo in treninge od malih nog, temveč se vsega lahko naučiš sproti, pa še malo več zahteva od tebw kot kakšna vodena vadba, kar nas na koncu dneva napolni z zadovoljstvom, navdušenjem nad vsem, kar zmoremo.

Torej, če te ples ob drogu mika, pa te skrbi, da si že prepozna, ali pa, da bodo leta brez športnega udejstvovanja ovira, te lahko takoj pomirim :) Treninge obiskujemo tečajnice vseh starosti, s popolnoma različnimi ozadji. So tiste, ki so se s plesnimi odri srečale že zelo mlade, in so tiste, ki jim je bil šport vedno le nujno zlo. So tiste, ki so se rodile s športu naklonjeno postavo in so tiste, ki se niso. Mlajše in starejše. Vse. In sprejmemo vsako, ki se želi plesa lotiti in tako postati del naše plesne družine. Ker se imamo tako najlepše.

 

Mademoisellka