Tudi psihologinja in direktorica Dobrega stika Nina Dušič Hren pri pripravljanju govorcev za javne nastope ugotavlja, da so ljudje večinoma že tako samokritični in nesamozavestni, da je njena naloga predvsem, da jih spodbudi, da dobro razmišljajo in se bodo odlično odrezali na nastopu.

​Ko smo Nino Dušič Hren vprašali, da nam na podlagi izkušenj opiše svojo definicijo samozavestne osebe je dejala, da je ključno, da sprejemamo vsak trenutek, sebe in druge ljudi: »Nekdo, ki na nek dogodek v okolju odreagira negativno, zagotovo ni samozavesten, saj s tem pokaže, da tega dogodka ne sprejema. Kajti kdor gradi na zavedanju, da je vse tako kot mora biti, da ima vsak dogodek nek namen, sporočilo, potem to sprejme oziroma ustrezno reši in ob tem ohrani dober stik s sabo in drugimi.«

​»Samozavestna oseba ta izziv sprejme z zaupanjem, da bo naredila vse kar lahko in se bo ustrezno pripravila. Zaveda se, da je njena prednost, da se dobro pozna. Na koncu pa si reče: bo, kar bo.«

​Eden večjih izzivov so še posebej situacije, ko se znajdemo v vlogi govorca in moramo nagovoriti množico ljudi. Takšni izzivi so velika preizkušnja predvsem za našo samozavest. »Samozavestna oseba ta izziv sprejme z zaupanjem, da bo naredila vse kar lahko in se bo ustrezno pripravila. Zaveda se, da je njena prednost, da se dobro pozna. Na koncu pa si reče: bo, kar bo,« je prepričana Nina Dušič Hren.

V videu pa si lahko ogledate, katera dva kriterija najbolj izdajata osebo, pri njenem govoru. Nina v videu poda tudi učinkovito, a izjemno preprosto in dostopno, rešitev, ki nam pomaga težavo z nesamozavestjo hitro popraviti in postati prepričljivejši.

Če vam je bil prispevek všeč in želite še več tovrstnih vsebin (ki se že pripravljajo), se naročite na naš e-novičnik, da vam nadaljnje objave o samozavestnih ženskah ne uidejo.

Še bolj pa bomo veseli, če boste z nami delili tudi vašo izkušnjo in s tem prispevali k ozaveščanju ter spodbujanju samozavesti pri Slovenkah.

Z deljenjem tega prispevka lahko tudi ti pomagaš k ozaveščanju žensk in krepitvi samozavesti Slovenk.

Sprejmi se!
Povečaj svojo samozavest!
Prepričaj jih!