Z mislijo plesa ob drogu sem se spogledovala že kar nekaj časa preden sem poskusila, saj sem bila pred tem še na polno aktivna pri drugih vadbah, zato nisem utegnila vsega naenkrat. Ker pa mi ta misel ni in ni dala miru, sem si rekla, da grem poskusiti na prvo uro, že iz same radovednosti. Takrat je bilo to v šoli plesa ob drogu, v Mariboru. Kar hitro sem ugotovila, da prva ura zagotovo ne bo tudi zadnja, saj me je samo navdušila za nadaljevanje.

Ples ob drogu mi je na začetku predstavljal kar velik izziv, saj sem imela pomisleke, kot najbrž vsaka punca – da nisem dovolj gibčna in elegantna za tako zvrst plesa in prav tako, da mi primanjkuje moči za takšne podvige. Vendar pa sem hitro spoznala, da se vse pridobi z rednimi treningi, vztrajnostjo in veliko podpore, ki jo prejmem iz strani inštruktorice in sotečajnic.

Veliko mi pomeni samo vzdušje na treningih, zato sem ob moji selitvi v Ljubljano najprej pomislila na Mademoiselle. Za plesni studio sem namreč slišala že, ko sem trenirala v Mariboru. Vedela sem, da bom svoje prejšnje inštruktorice in sotečajnice zelo pogrešala, vendar sem si oddahnila, saj sem se v studiu Mademoiselle že prvič počutila kot doma. Všeč mi je individualen in osebni pristop inštruktorice Tine ter povezanost, ki se je ustvarila med vsemi nami. Super občutek je, ko veš, da nihče nate ne zgleda zviška in da smo vse v isti zgodbi. Skupaj se smejemo, včasih malo potožimo, se veselimo na novo osvojenih elementov, ena drugi »občudujemo« modrice ipd…

Sama se, odkar plešem ob drogu, počutim veliko bolj ženstveno in močno, kar pa se seveda pozna tudi na moji samozavesti. Na ples ob drogu gledam kot nekaj za svojo dušo ter hkrati za pridobivanje na moči in oblikovanje telesa. Z vsakim na novo osvojenim elementom, sama sebi dokažem, da zmorem, čeprav je včasih potrebne veliko vztrajnosti in modric, preden mi uspe. Ob napredovanju in s težjimi elementi pa se mi zdi, da si tudi vedno več upam, saj je vsakič potrebno še dodatno stopiti iz svoje cone udobja. Ples ob drogu mi tako vliva več samozavesti, vztrajnosti in poguma, kar pa se mi zdi, da je bistvenega pomena za kakršen koli dosežek v življenju.