Letos sem se odločila za spremembo napisati nekaj novoletnih zaobljub še pred koncem leta. Naslednje besede ti bodo še posebej všeč, če tudi ti nisi ljubiteljica klasičnih novoletnih zaobljub v stilu: ”izgubila bom 5 kil do poletja” ali ”pij dovolj vode” in ”redno telovadi”.

Prve so po mojem mnenju preveč natančne, in ne upoštevajo novih ciljev, ki pridejo kar sproti, življenja in vseh stvari, ki jih pripravlja za nas. Sicer sem mnenja, da si je dobro zastaviti cilj, in po praznikih, polnih sladic, si ponavadi zastavimo kaj takšnega, medtem ko bi morali preprosto ves čas stremeti k zdravemu življenju in se ne obremenjevati, če se za praznike in kakšne priložnosti malo spozabimo (včasih pač moraš pojesti še en kos res dobre torte! :)). Druge pa se mi zdijo premalo natančne, oziroma se nanašajo na stvari, za katere bi morale skrbeti skozi celo leto, ne le januarja in mogoče februarja, ko so, priznajmo, novoletne zaobljube še najbolj aktualne.

Zato sem sestavila nekaj zaobljub, ki so ti lahko v navdih za novo leto, in se jih boš zagotovo želela držati dlje kot do marca:).

  1. Treninge obiskuj zaradi dobrega počutja, dobre družbe, zdravja in ne zato,, ker jih ”moraš”. Uživaj vsako minuto, ker tam narediš nekaj zase, ne za nekoga drugega ali ”fotko na Instagramu”.
  2. Nehaj se primerjati z drugimi. Punca na sosednjem drogu bo v nečem boljša kot ti in v nečem slabša, vse imamo svoje dobre točke, ki jih lahko izkoristimo, in delamo na slabših.
  3. Poišči navdih v plesnih videih, a ne samo tam. Kaj te še zanima? Te pritegne kakšna druga plesna zvrst, narava, dobra knjiga, pesem ali film. Naj ti bo vse, kar te zanima v navdih pri plesu, pri ustvarjanju svojega lastnega načina gibanja, ki te bo ločil od ostalih in te vodil naprej.

Srečno novo leto! :)

 

Mademoisellka