Ko se bliža novo leto vsako leto znova začnem premišljevati o novoletnih zaobljubah. Saj ne, da bi si jih prav nekam zapisovala ali še veš, vestno izpolnjevala, a vedno me popade ideja, kaj pa če bi letos dejansko zapisala nekaj svojih novoletnih zaobljub in jim poskušala slediti. Mogoče zato, ker te o njih vsi sprašujejo, in se mi zdi, da bi jih kar morala imeti, v prvih tednih januarja pa se pojavlja nešteto člankov o novoletnih zaobljubah, v revijah ki te gledajo z vsake trafike. Sama sem sicer privrženka ideje, da se za spremembe lahko odločimo kadarkoli, pa naj bo to 14. junij ob 11h zvečer, če imamo v sebi pravo količino trme in odločenosti, a z novim letom in novimi začetki, bodo kakšne zaobljube morda lažje. Kaj bi si torej Mademoisellka želela spremeniti v naslednjem letu?

Bolj redno obiskovanje treningov

Vsak mesec si rečem, da v naslednjem pa res ne bom spustila nobenega treninga. Kar pa ponavadi žal ne uspe. Velikokrat so to objektivni dejavniki, kot so kakršno nenapovedano predavanje na faksu, bolezen ali pa služba, včasih pa so manj opravičljivi, saj pride vmes kakšna zabava (predvsem decembra), seminarska naloga, ki sem se je (spet) lotila prepozno, (nepremagljivo) zamujanje na avtobus… in želim si, da bi bilo v novem letu takšnih razlogov čim manj ali še boljše, nič.

Trening tudi izven ur v Mademoiselle

Naj gre za nekaj ponovitev sklec, trebušnjakov in počepov vsak dan ali vsak drugi dan, redna vadba res naredi razliko in v dnevu se vedno lahko najde pet minut, ki jih posvetimo sebi in vadbi. Samo čas si moramo vzeti in predvsem se spomniti, da bi lahko pet minut izkoristili za telovadbo namesto za poležavanje pred televizijo. Pa tudi če gre za nekaj vaj pred začetkom kakšnega dobrega filma.

Še kakšna plesna zvrst?

Malo me je zamikalo, da bi se preizkusila še v kakšni plesni zvrsti. Odkar v Mademoiselle tudi twerkamo, obiskujem tudi te ure enkrat na teden in moram reči, da se pri tem res (res!!!) prepotiš in razmigaš. Mogoče bi šla pogledat še v drugo dvorano na Tease dance, mogoče me pritegne čisto nova plesna zvrst. Ne da bi želela zanemariti drog, lahko pa bi tako še dodatno razširila plesno znanje. Če pa se še nisi preizkusila v plesu ob drogu, de bodo pa mogoče novoletne zaobljube pripeljale ravno v naš studio.

Kakšne so pa tvoje novoletne zaobljube?

 

Mademoisellka