Začetek leta. Začetek samih dobrih navad. Čas novoletnih zaobljub. Čas, ko razmišljamo o prejšnjem letu in razmišljamo, kaj je bilo dobro in kaj bi lahko izboljšali. Ta dnevi so eni izmed mojih najljubših, saj si za spremembo res vzamem čas zase, napolnim baterije in si vzamem nekaj dni brez službe, brez faksa, brez kakršnih koli treningov. Ja, to so moji dnevi, posvečeni lenobi :D. In v njih neizmerno uživam, saj dobim energijo, da se vrnem nazaj v star ritem z veseljem, se posvetim stvarem, ki jih imam rada, saj jih že kar malo pogrešam… In letos sem si za spremembo postavila celo nekaj ciljev v novem letu! Ker se mi zdijo kar praktični, sem se odločila, da jih delim še s tabo.

  1. Odloči se za eno ali dve stvari, na katerih boš konkretno delala.
    Po resnici povedano, nimamo ravno toliko prostega časa, da bi delale na čisto vseh zadevah, ki bi se jih rade lotile. Moč, kondicija, špage, raztegljivost hrbta, ”floorwork”, plesni vložki… Vsega je cel kup in na čisto vsem tudi delamo na treningih. Če pa delaš na čisto vsem tudi malo doma, delaš vse po malo in včasih lahko tudi zgubiš motivacijo, če se rezultati ne poznajo. Vsaj pri meni je tako. Zato sem se odločila, da se bom letos osredotočila na dve stvari, ki mi ne gresta ravno tako, kot bi si želela – raztegljivost hrbta in moč. Tako da bom poleg treningov delala na teh stvareh, na treningih pa se bom posvečala vsemu. In ko bom n neki točki, ko bom dosegla nek konkreten napredek, bom dodala še druge stvari, na katerih ne rabim tako intenzivno delati. Torej, moj nasvet je, da poiščeš svoje (za spremembo) šibke sestavine plesa ob drogu, in se osredotočiš na njih, saj boš tako v celoti lahko bolj napredovala.
  2. Napiši si seznam 10 elementov, ki bi jih rada naredila v tem letu. Naj bo realen, vključi nekaj stvari, ki se jih že lotevaš, in si že dosti blizu tega, da lepo izvedeš element, in nekaj stvari, ki so kakšno stopnji višje od tvoje. Spisek lahko tudi spreminjaš – če pred koncem leta super izvedeš vse elemente, dodaj nove. Če se počutiš, da ne boš mogla narediti elementa do konca leta, ga zamenjaj z drugim. Gre se samo za to, da vidiš, česa vsega si se naučila:).

 

Mademoisellka