Novo plesno sezono že tretje leto zapored naznanja tudi – nov koledar za leto 2018! Tako kot vsako leto do zdaj ga tudi letos krasijo plesalke ob drogu. Tako kot lansko leto ga tudi letos krasi 13 plesalk. Dvanajst plesalk, razporejenih po mesecih in lastnica studia Mademoiselle, naša Tina, na naslovnici. No, letošnji koledar zna marsikoga na prvi pogled zmesti, da je bilo plesalk celo več, saj sta namreč na vsaki sliki dve! A te dve plesalki sta ista oseba, skrbno izbrani elementi in spretnost našega fotografa Boštjana Gunčarja pa so združili dve slike v eno povezano celoto.

Kaj pa vedno paše k otvoritvi koledarja? Dober žur z odličnimi nastopi in super družbo! Letos temu ni bilo nič drugače, še več, na sporedu smo imeli cel kup nastopov z najrazličnejših zvrsti in kupom plesalk ki pridno trenirajo v Plesnem studiu Mademoiselle. Pa ne samo plesa ob drogu, temveč tudi twerk in tease dance, predstavile pa se tudi plesalke burleske, ki bodo v letošnjem letu prav tako začele s treningi v našem studiu. Torej nas v letošnjem letu v sosednji dvorani čaka cel kup novih plesnih zvrsti: twerk, dancehall, re-shape, tease dance, burleska…pa zagotovo sem še kaj pozabila :). Meni je bila razstava neizmerno všeč in koledar že čaka, da ga januarja obesim na steno, mislim pa, da mora kaj še o koledarju povedati Tina, ki je bila v celoten proces vključena od začetka do konca.

Koliko časa je trajala priprava koledarja, od kje je prišla ideja za letošnjo tematiko?

Tina: Ideja je bila bolj na pobudo fotografa – Boštjana, da tokrat naredimo popolnoma drugače kot smo pretekli dve leti.

Priprava je trajala kar dlje časa saj sem morala dekleta (modele) dobro pripraviti na poze. Tokrat je bila njihova naloga zahtevnejša saj so one prišle bolj do izraza kot dekleta v preteklih letih. Pomembne so bile čiste linije, drža, vzdržljivost. In še to, da je bila kar več kot polovica deklet iz začetne nadaljevalne stopnje.

Kakšni pa so občutki ob uspešno izpeljani razstavi?

Tina: Vsekakor sem ponosna in vesela. Tokrat je prišlo zelo veliko število ljudi. Koledar in slike so navdušile. Prav tako pa sem ponosna na svoje nastopajoče Mademoisellke, kakor vem so nekatere goste ganile do solz, druge pa nasmejale :). Prav tako pa so gostujoči nastopi poskrbeli za zanimiv in pester program :).

 

Mademoisellka