Zakaj? No, ker ženske večinoma obožujemo čevlje. Pri plesalkah ob drogu pa ta priljubljenost, no, doseže nove višine :). Sicer pete nikakor niso obvezne, če se želiš lotiti plesa ob drogu, zagotovo pa boš kakšne obula vsaj enkrat v svojem plesnem življenju. Morda na kakšni delavnici, morda na tečaju pole fun & dance, mogoče jih boš najprej preizkusila na treningih doma. Kaj pa moraš vedeti, preden kupiš in obuješ svoje prve petke za ples ob drogu?

Višina

Kljub temu, da petke lahko dobiš v najrazličnejših višinah, si plesalke ob drogu ponavadi omislimo tiste s platformo, dosti višje od petk, ki jih lahko nosiš vsak dan. Višina je na največ straneh zapisana v inčih in običajno merijo od 5 pa tudi do 10 inčev. In če pretvoriš številke vidiš, da se običajna višina pete začne kar visoko. Do zdaj sem opazila na treningih največ pet, visokih kakšnih 6-7 inčev, kar je sicer res visoko, a nikakor ne najvišje za plesalke ob drogu.

Udobnost

Kljub višini pa so petke kar udobne. Zahvaliti se moramo platformi, ki zmanjša naklon in zato se nam zdi, da hodimo dosti lažje kot v naših drugih petah. Moji čevlji za ples ob drogu so zagotovo med udobnejšimi petkami v moji omari :). In kljub temu, da je na začetku tvoja hoja, ko jih obuješ, dosti bolj štorasta kot ponavadi ali ko plešeš, se boš tudi te kar hitro navadila, samo malo se moraš spustiti od droga.
Pozorna moraš biti pa tudi na model čevlja. Škornji in gležnjarji zagotovo nudijo največ opore, saj oprimejo večji del noge. Super so pravzaprav katerikoli čevlji, ki imajo trakce okoli gležnja, saj tako preprečiš, da bi ti čevelj med poplesavanjem kar odletel. Pa tudi tvoj gleženj se bo počutil veliko bolj varno s takšno oporo, sploh ko šele začenjaš s petkami.

Kakšne izbrati?

Ja, to je pa težka odločitev, če bi imela neomejen ”budget”, bi bila moja omara že polna :). Tako pa so kvalitetni čevlji za ples ob drogu kar dragi, in pri tem je kvaliteta zelo pomembna, saj boš udoben in lep par čevljev zagotovo rajši dolgo nosila na treninge in delavnice, kot pa ene poceni, ki si jih kupila samo da sprobaš, in ti najbrž ne bodo niti pol tako udobne in lahke, kot so kvalitetne petke. Dobro je tudi, da nimajo preveč kovinskih dodatkov, saj tako lahko opraskaš drog. Drugače pa je izbira skoraj neomejena, tako da boš s pomočjo ”stirčka Googla”, zagotovo našla prave zase, če se odločiš za njih.

 

Mademoisellka