Količina blaga na tvojih oblačilih za trening se (tebi) neopazno zmanjša
Na prvi trening najbrž prideš v pajkicah, majici in mogoče še jopici. Prvih par treningov lepo pridno vadiš osnovne korake, nato pa pride na vrsto … recimo sedenje. In so kratke hlače kar samoumevne, saj želiš narediti ta gib in ti ni neprijetno pokazati svojih nog. Tako ali tako so vse druge punce v dvorani tudi tako oblečene in vse osredotočene na izvedbo giba. Čez nekaj mesecev je na vrsti gib, pri katerem se na drog ”nalimaš” s svojim trebuhom. Zavihaš majčko. In čez nekaj časa ostaneš samo še v kratkem topu ali pa športnem nedrčku. Tako kot vse ostale punce v dvorani. Čez čas si že postala bolj samozavestna, dobro se počutiš v svojem telesu in se sprejemaš. Tako, da začneš že razmišljati o nakupu tistega prelepega dresa, ki si ga ogleduješ že en mesec.

Do modric razviješ čisto drug odnos
Modrice so del treninga ob drogu, tako kot bolečina v mišicah oz. dobro poznan ”musklfibr” naslednji dan po napornem treningu katerega koli športa. Na začetku te morda presenetijo, nato pa odkriješ, kateri gib je kriv za katero izmed oznak na nogi. Ampak ni vse tako modro, saj po nekaj časa ne dobiš več modric od tega giba … a z nekaterimi novimi, bolj zahtevnimi, ki zahtevajo drug oprijem kože, se spet lahko pojavijo. Pravzaprav so modrice pokazatelj, da se učiš in preizkušaš nove gibe, na nek način jih kar malo vzljubiš. Če te pa kdo malo čudno pogleda, pa mu razložiš, da plešeš in te nihče ne pretepa (oz. da nisi zelo nerodna oseba).

VEŠ, da ples ob drogu ni striptiz
Za ta znani stereotip si najbrž že velikokrat slišala, morda tudi ko si se sama vpisala na tečaj. No, po nekaj vadbah si ugotovila, da to niti približno ni podobno plesu v barih. Prvič že zato, ker je vadba čisto preveč naporna, da bi jo odpisali kot striptiz. Drugič, ker ti nisi striptizeta. Si ženska, ki uživa v plesu, ki se na tak način rada izraža, ki je rada ženstvena, sproščena, čutna in zagotovo je njen soplesalec (drog) ne spremeni v striptizeto.

Poznaš tisto posebno navdušenje, ko ti uspe izvesti nov element. In veš koliko časa je kdaj potrebno, da ti to uspe.
Izvedba nekaterih gobov zahteva napor in predvsem čas. Čas, da sploh prideš do tega, da ga poskušaš izvesti in čas, preden ti ga uspe lepo izvesti. Ampak ko ti uspe, se počutiš, kot da si sama sredi celotne dvorane, osvetljena z žarometi. Vsaka ima nekaj tistih elementov, ki ji pomenijo napredek in ko jih dosežeš, se ti zdi, da si dosegla novo pomembno točko pri svojem treningu. Naj bo to prvo plezanje do vrha droga, allegra, shoulder mount … tisti občutek ko ti uspe je res poseben.

Tvoje nakupovalne želje se usmerijo v nakup droga, čevljev in športnih dresov
Ko te ples ob drogu popolnoma zasvoji, treningi niso več dovolj. Želiš si imeti možnost trenirati vsak dan, kadar si zaželiš in imaš nekaj prostega časa, ki bi ga rada izkoristila za to prijetno sprostitev. Seveda pa ne gre za vsakodnevni nakup in pridno shranjuješ svoje prihranke v čakanju, da si kupiš svoj lastni drog. Potem so tu še čevlji, te čudovite petke, v katere se zaljubiš, tudi če v tvoji omari nisi do zdaj imela višjih od nekaj centimetrov. Kako pa ti ne bi bile všeč, če pa naredijo tvoje noge takooo dolge! In na koncu še oblačila. Športni dresi, namenjeni plesu ob drogu so tako raznovrstni in raznobarvni, da bi se v tvoji omari z veseljem našel prostor za par različnih modelov. Z nekaj več treningi bi prav prišel tudi kakšen dodaten dres, kajne :)?

 

Mademoisellka