Predavateljica in avtorica knjižnih uspešnic ter soorganizatorka dogodka 500 podjetnic Petra Škarja, pravi, da samozavesti ni nikoli preveč, zato moramo aktivno in vztrajno graditi lastno samopodobo, da bo čim boljša.

​»Je pa pri tem pomemben trik. Razlikovati moramo samozavest in pozitivno samopodobo od nadutosti. Med temi je tanka meja, čeprav gre za zelo nasprotne zadeve. Nadutost nas namreč ne pripelje daleč. Zelo uspešni ljudje, so načeloma zelo preprosti, ponižni. Če veliko potuješ po svetu, imaš široko znanje in veliko izkušenj, hitro ugotoviš, da je pametnih, sposobnih, znanih, slavnih ljudi, kot si ti, na svetu na vsakem vogalu vsaj 50. Takrat nehaš biti nadut. Te nadutosti se moramo bati, ker to ni samozavest, temveč strah, skrivanje za nečem,« opozarja Petra Škarja.

​»Samozavesten človek, tisti s pozitivno samopodobo, je nekdo, ki gleda drugega v oči…«

Sogovornica pa razlikuje tudi med samozavestjo in samopodobo. Zdi se ji pomembneje, da se osredotočimo na samopodobo. »Samozavesten človek, tisti s pozitivno samopodobo, je nekdo, ki gleda drugega v oči. Takega človeka ne vrže iz ravnotežja vsak komentar druge osebe (pa naj gre za pohvalo ali kritiko), sprejema različna mnenja, veliko sprašuje, pridobiva lastno širino in ustvarja lastno mnenje, za katerem stoji. Ne pomeni, da nima dvomov, strahov, težav. A kljub temu deluje. Ko sprejme odločitev, za njo stoji. Človek s pozitivno samopodobo se zna tudi nasmejati sebi in se ponorčevati iz sebe. Zmore tudi priznati, da nečesa ne zna in se zaveda tako svojh prednosti kot slabosti,« opisuje Petra Škarja.

Če vas zelo vodijo trendi, mediji, mnenja in pričakovanja drugih, blagovne znamke, potem si v videu oglejte, kakšen je recept Petre Škarja, da se temu izognete in postanete samozavestna oseba, s pozitivno samopodobo.

Če vam je bil prispevek všeč in želite še več tovrstnih vsebin (ki se že pripravljajo), se naročite na naš e-novičnik, da vam nadaljnje objave o samozavestnih ženskah ne uidejo.

Še bolj pa bomo veseli, če boste z nami delili tudi vašo izkušnjo in s tem prispevali k ozaveščanju ter spodbujanju samozavesti pri Slovenkah.

Z deljenjem tega prispevka lahko tudi ti pomagaš k ozaveščanju žensk in krepitvi samozavesti Slovenk.

Sprejmi se!
Povečaj svojo samozavest!
Prepričaj jih!