Plesalke ob drogu prijateljic ne vprašamo, če imamo veliko rit v neki obleki. Me jih vprašamo, če je naša rit velika v nekem elementu. :D Pač, drugačne prioritete! No, moje današnje razmišljanje sicer ne bo namenjeno analiziranju elementov glede na tip postave in iskanju tistih, ki bi jih z veseljem uporabile na vsakem fotografiranju, tudi če smo tisti dan čisto napihnjene. Rajši bi razmišljala o sproščenosti, ki pride kar sama od sebe, potem ko že nekaj časa poplesavaš.

Priznam, na začetku sem imela kar nekaj problemov. Od ”tummy rolls-ov” pri delanju jade, do bolj vidnega celulita pri vseh zunanjih in notranjih hakljanjih. Čisto vsako stvar sem opazila, na fotografijah pa me je kar bodla v oči. Danes tega sploh ne opazim več, saj se toliko bolj posvetim elementu. Po resnici povedano sploh ni bilo nič tako opazno, kot se mi je zdelo na začetku. Pa še veliko manj sem bila oblečena, kot na večini fotografij, če odštejem morske fotografije v kopalkah. Naši kompletki pač morajo odkriti čim več kože, da lahko ostanemo na drogu pri celem kupu elementov. In ker se nismo navajene takšni različici, se mi zdi, da potrebujemo malo časa, da se navadimo. Kasneje razmišljanje o videzu kože, kakšnih ”pomanjkljivostih” (saj vemo, da to sploh niso) in drugih problemih…kar izgine.

Plesu ob drogu sem izredno hvaležna za sproščenost, ki mi jo je prinesel, za sprejemanje sebe, za neobremenjenost s podrobnostmi, na katere nas vsak dan spominjajo plakati, ki prodajajo vse od krem proti celulitu do čudežnih tablet za hujšanje. Naše oči ne ”photoshopajo” kože in nemogoče se je obdržati na drogu v nekaterih elementih, ne da bi se koža nagubala. Nemogoče se je stisniti v trebuhu in ga obdržati ravnega kot desko. Ples ob drogu nas spomni, kako je človeško telo videti, brez zglajene žametne kože in odstranjenih gubic. Pa ne samo to. Ples ob drogu nam tudi pokaže, česa vsega je naše telo zmožno. Kako raztegljivo in kako močno je lahko. In to je veliko pomembnejše, kot skrivanje tistega malega delčka celulita (ki ga imamo vse) :).

 

Mademoiselle

 

Vir slike:
http://poledancingadventures.com/