V današnji dobi pametnih telefonov lahko najdemo aplikacije za skoraj vse. Aplikacij za šport je nešteto, sploh za tek in hojo, med njimi pa lahko najdemo tudi takšne, namenjene plesu in prav posebej plesu ob drogu. Kot po navadi, nekatere zastonj in nekatere plačljive. Na telefon sem si jih naložila 3, ki so bile označene kot brezplačne in niso bile vezane na določen studio.

Pole Motion
Pole Motion je namenjen učenju in vadbi elementov doma, podobno kot aerobne in druge vadbe, ki so zadnje čase postale zelo priljubljene. Brezplačno se lahko spoznamo s terminologijo, ki ji sledi krajši video, s katerim se ogrejemo. Na voljo imamo tri lekcije, pri vsaki se naučimo okrog 8 gibov, štiri koreografije (eno za po vsaki lekciji ter eno dodatno) in tri skupine vadb za moč, ter na koncu raztezanje. Žal moramo za dostop druge in tretje skupine lekcij ter vadb za moč doplačati, prav tako za raztezanje in vse koreografije, torej so nam brezplačno na voljo le čisto osnovni gibi. Zdi se mi koristna za začetnice, ki so si pravkar kupile svoj drog ali pa želijo dodatno ponoviti, kar so se naučile na treningih, kaj več pa brez plačila, na žalost ne nudi.

DivaFit
Ta aplikacija sicer ne ponuja razteznih vadb, vaj za moč in ogrevanja, opisuje pa izvedbo nekaterih elementov, dopolnjenih z videi in možnostjo, da si tudi same naredimo dodatne zapiske. Razpon težavnostne stopnje
gibov je velik, vendar njihova izbira ni velika, saj jih je na voljo le nekaj čez 10, vsi brezplačno. Ta aplikacija mi deluje kot prijetna dopolnitev že obstoječim treningom, sama po sebi pa menim, da ne ponuja zadosti. Zelo mi je všeč način prikaza izvedbe elementa z obširnim opisom, videom in zapiski, a je na voljo tako malo gibov, a brez drugega treninga ne bi bilo možno napredovati do težjih.

Poledance
Za konec pa še ena malo drugačna aplikacija, namenjena ogledu videov, od nastopov do lekcij, ki so sicer dostopni na kanalu YouTube, tu pa so jih zbrali na eno mesto. Aplikacija sicer ne ponuja veliko možnosti, ob vsakem videu je dodan opis, lahko si shranimo naše najljubše in jih pogledamo kasneje.

Želela sem preizkusiti in predstaviti še eno aplikacijo, PocketPoleLite, a mi je žal normalno delal le del, namenjen nakupu oblačil, ko sem pa želela pregledati elemente in kombinacije, pa mi je aplikacija ˝zmrznila˝, kljub temu da imam nov in dokaj sposoben telefon.

Kaj si torej mislim o aplikacijah za ples ob drogu? Prvič, nobena ne more nadomestiti treninga v studiu, ne le zato, ker nimaš nikogar, ki popravi tvoj gib, temveč je tudi število vaj premajhno, da bi lahko napredovala na višjo stopnjo, prav tako je med nekaterimi vajami prevelik razpon v težavnosti, da bi le prestopila z ene na drugo. Zdi se mi, da so lahko zabavna dopolnitev, ko vadiš doma, nič pa ne odtehta druženja v studiu, pomoči inštruktorice in sotečajnic ter spodbude, ki jo lahko dobiš na treningih.

 

Mademoisellka