S toplejšimi dnevi vedno več časa preživljamo zunaj, na zrak se premaknejo tudi mnogi športi. Tečemo po parkih in gozdovih, hodimo na sprehode v naravo in po mestu. Ples ob drogu pa ne spada le v plesne studie, temveč je svoje mesto našel tudi v naravi in na mestnih ulicah. Ples ob drogu ni več novinec med vadbami, nekaj kar poskusiš enkrat ”za hec” s prijateljicami, temveč je prepoznan kot učinkovita vadba za moč in celotno telo. Z vedno večjo priljubljenostjo tega športa, ki je pritegnil mnoge ženske, pa tudi moške, se skupine odločajo, da svoje sposobnosti pokažejo tudi na ulici. Razni ulični športi in plesi seveda niso novost, večina nas je že na ulici srečala skupino breakdancer-jev ali pa kakšne ulične akrobate ter umetnike. Zdaj so pa na ulico priplezali tudi plesalci on drogu. Tako se veča tudi priljubljenost športa, saj več ljudi pride v stik s plesom ob drogu, zmanjšujejo pa se tudi stereotipi, ki ga obkrožajo, saj tako lahko množici pokažemo, kaj ples ob drogu v resnici je.

Plesalec potrebuje le objekt, ki spominja na drog. To so lahko prometni znaki, ulične svetilke, drogovi za zastave, igrala, drevesa … svet postane ogromno igrišče, polno objektov na katere lahko splezamo in na katerem lahko pokažemo svoje sposobnosti. Z leti lahko pozabimo, kako zabavno se je igrati. S tem ne mislim še ene aplikacije, ki smo si jo naložili na telefon, temveč igranje zunaj, na ulicah, v naravi. Kot otroci smo plezali po drevesih, zdaj smo pa pozabili, kako se lahko zabavamo tudi zunaj v tem čudovitem svetu.

Kaj potrebuješ, ko se odločiš ples ob drogu premakniti iz studia? Najbolje je, da najdeš majhno skupino, s katero se odpraviš na ulice ali v naravo – zaradi varnosti, samozavesti in seveda fotografiranja. Vedno preveri drog, njegovo stabilnost in širino, v elemente se ne spuščaj brezglavo. Bodi pozorna, da nosiš oblačila, ki so primerna za ples ob drogu, kot so kratke hlače in kratka majica, tako kot na treningu pa ne uporabljaj losjona. S sabo vzemi robčke, magnezij in seveda kamero (lahko tudi le to na mobilnem telefonu). Robčke za čiščenje droga, magnezij za oprijem in kamero za fotografiranje svojih podvigov. Pred tem pa se ogrej, raztezaj in seveda, poglej vremensko napoved. Najprimernejši so sončni in topli dnevi, dež in nevihte pa za ples ob drogu nikakor niso primerni.

Upam, da se bom čim prej lahko preizkusila tudi v plesu na drogu na kakšnih zunanjih površinah. Sončni pomladni dnevi me že vabijo ven!

 

Mademoisellka

 

Viri:
http://www.badkitty.com/news/urban-pole-dancing-serious/,
http://blog.nashvillepoleparty.com/2013/06/nashville-street-poling-101.html,
http://community.tribesports.com/blog/street-pole-dancing-an-urban-pole-dancing-class,
http://www.kikispoleblog.com/2012/07/street-poling.html