Konec avgusta se je v plesnem studiu Mademoiselle zgodil dogodek, ki smo ga pričakovale že celo poletje – razstava ples ob drogu v naravi. Vsaka ženska rada vidi slike, na katerih si je všeč, če pa so pa te posnete na drogu v naravi, pa še toliko boljše. Tako da je od slikanja do razstave napetost le naraščala in sem komaj čakala, da vidim kakšen je rezultat, kakšne slike so nastale na slikanjih s soplesalkami, kakšen bo koledar, ki je izšel isti dan… Kljub temu, da smo bile vse del projekta, smo zares poznale le koščke in tako smo se še bolj veselile otvoritve razstave.

Ne vem, če sem že kdaj videla toliko ljudi v studiu! Vsaka je seveda povabila par ljudi, potem so bili tu še fotografi, mediji, članice studia pa še drugi obiskovalci… nasploh ogromno ljudi. Uau! Vedela sem da bo stvar pritegnila dosti ljudi, a tega nisem pričakovala. Odpravila sem se pogledat vse slike, črno-bele, in nisem našla nobene, ki mi ne bi bila všeč. Seveda se je vsaka ustavila pri svojih fotografijah, preverila ”špičke”, element, nasploh cel videz in kot sem se pogovarjala z drugimi, smo bile vse nad rezultatom navdušene. Ko se znajdeš v takšni povezani skupinici, kjer se med sabo podpiramo, spodbujamo, je občutek, ko vidiš rezultat svojega dela res neverjeten. Naše delo ni namreč zajemalo naših poletnih potepov po Sloveniji, temveč smo morale do te točke še prilesti. Nekatere imajo za sabo mesece treningov, druge že leta, na fotografijah pa smo se želele pokazati v najboljši luči, pokazati, kaj vse smo se naučile, kaj vse smo odnesle od treningov, kaj vse zmoremo. Mislim, da nam je to vsem uspelo. Kaj počnemo v prostem času smo lahko pokazale tudi drugim ljudem, ki nas spodbujajo in ne bi jim mogle pokazati na boljši način, kaj počnemo v prostem času. Vsaka od nas je tako zdaj lastnica tudi svoje uokvirjene slike, moja je že našla mesto na steni. Boljšega darila si po takšni izkušnji ne bi mogla predstavljati.

Razstava je bila namenjena tudi razbijanju stereotipov in mislim, da je svojo vlogo 100% izpolnila. Ko pogledaš slike, ne moreš reči, da ples ob drogu ni umetnost, zahteven šport, kaj šele, da bi ga kdo povezoval s striptizom. Ples ob drogu je potrebno le sprejeti kot umetnost, tako kot je bilo tudi sporočilo razstave ”Sprejmi se”. Bolj kot sprejemamo sami sebe, bolj smo lahko zadovoljni s sabo, srečni, neobremenjeni, kar je pa neprecenljivo. Tako kot takšni trenutki, kot je bila letošnja razstava v plesnem studiu Mademoiselle.

 

 

Mademoisellka