Mraz zadnje tedne ni čisto nič po mojem okusu. Saj so mi všeč lučke, praznično vzdušje in sejmi, a kaj ko sem ena najbolj zmrznjenih oseb, ki jih poznam. To pa prinese tudi kakšno težavo na treningih, saj se moram res namučiti, da se dobro ogrejem, najtežje pa je seveda sploh začeti z vadbo in se spraviti do studia v zimskem mrazu. Kako si torej olajšati vadbo, ko temperature niso ravno sanjske?

Ogrevanje

Kot sem ti že velikokrat povedala je ogrevanje zelo pomemben del treninga, še posebej pozimi, ko si moramo zanj vzeti več časa, da dobro segrejemo mišice in razgibamo sklepe. Dobro je, če vključiš tudi vaje, ki pospešijo srčni utrip, kot so skoki, tek in počepi.

Plastenje

Plastenje ni samo modni trend, temveč nam pride prav tudi pri treningih. Ogrevanje lahko začneš v pajkicah, ki jih oblečeš čez kratke hlače, si oblečeš jopico ali pa topel pulover. Ko se dovolj segreješ lahko te plasti slečeš, a na začetku treninga boš vesela, da si s sabo vzela tisti športni pulover.

Gamaše in nogavice

Če imamo oblečene kratke nogavičke so naši gležnji zelo izpostavljeni, tudi če oblečemo pajkice. Z gamašami in dokolenkami to težavo lahko rešimo in si lažje ogrejemo gležnje ter zmanjšamo možnost kakšne neprijetne poškodbe. Zelo visoke gamaše in nadkolenke lahko oblečeš tudi namesto dodatnih pajkic, ne samo da ti bo topleje, še izgledalo bo super.

Hladen drog

Včasih se nam zdi, da je kovina droga čisto prehladna, hkrati pa nam tako na drogu bolj drsi. Zato je dobro, da vadbo začneš z nekaterimi bolj osnovnimi elementi, s katerimi boš lahko segrela drog in druge elemente lažje izvajala.

S treningi ne bomo obupale samo zato ker je mraz, kajne:). Za konec pa še ta video, ki pokaže kako nam je med treningi topleje:; https://www.youtube.com/watch?v=EVIbxOZ4OsE

 

 

Mademoisellka

 

 

Viri: