Ples ob drogu je sicer na en ali drug način že obstajal skozi celo zgodovino, plesale ga niso le ženske, temveč v nekih obdobjih večinoma moški, pojavljal se je v najrazličnejših oblikah in posledično ves čas spreminjal. In spreminja se še danes. Ples ob drogu je šport, ki je ves čas v razvoju, nastajajo novi elementi, pojavljajo se različni stili. Edina meja je naša domišljija! Ideje se širijo tudi prek socialnih omrežij, ki posledično še večajo priljubljenost plesa ob drogu. Nekateri elementi, ki si se jih učila par dni nazaj, do nastali komaj par let nazaj! Mogoče te zanima, kdo je prvi izvedel kakšnega od njih?

”Gemini” in ”Scorpio”
Mogoče jih poznaš tudi kot notranje in zunanje ”hakljanje”. In če bi morala prvi imeni povezati z bolj preprostimi poimenovanji, najbrž ne bi vedla pravilnega odgovora. Pravzaprav ga nihče ne ve! Pantera Blacksmith, ki je ustvarila elemente, jih je namreč poimenovala ravno obratno, kot se poimenovanja v plesnih studiih uporabljajo danes! Kaj je pravilni odgovor? Očitno ne bomo nikoli vedeli :).

Titanik
je ustvarila Phoenix Kazree, ki je pred kratkim tudi obiskala Slovenijo. Najbrž ti je bilo jasno, da je element mlajši kot večini ljub film in slavna scena z Jackom in Rose, ampak vse do danes pravzaprav nisem pomislila, kako nov element je Titanik. In ob tem tudi razmišljam, kakšni vsi možni elementi, ki zahtevajo tak izjemen oprijem, bodo še nastali :).

Felix Cane
je ustvarila dva elementa, ki sta za večino zagotovo na našem seznamu želja, da pridemo do njih, pa potrebujemo ogromno treningov. To sta ”Spatchcock” in ”Eagle” (če ju še nisi videla, hitro poglej na Instagram in vpiši #pdspatchcock in #pdeagle :)). Oba zahtevata izjemno raztegljivost, ravnotežje in moč. In vse to je Felix Cane dokazala slavnemu Cirque du Soleil prav z ”Spatchcock-om” in tako poslala del njihovih slavnih predstav.

To je le majhen del elementov (in zagotovo jih bom opisala še več, ko izvem kakšno zanimivost:)). V plesu ob drogu je res skoraj vsak dan kaj novega, zato je skrb, da bi se lahko dolgočasila, popolnoma odveč! Kdo ve, kakšni novi, nori in nemogoči elementi nas še čakajo v prihodnosti?

 

Mademoisellka

 

Vira:

https://www.hairflicksandtricks.com/blog/8-flexy-pole-trickses/