Veliko sem ti že povedala o plesu ob drogu v plesni dvorani, o delavnicah, aplikacijah in videih, kjer se lahko ogromno naučiš in izpopolniš svoje znanje. Ker pa sem mnenja, da smo občasno preveč vezani na tehnologijo, navajeni neštetih aplikacij na telefonu, lahko pa tudi preživimo ure in ure na kanalu YouTube, se mi je zdelo primerno, da ti povem še malo bolj ”old-school” načinu pridobivanju novih znanj. Poleg treningov v plesni dvorani namreč lahko veliko za svoj napredek narediš tudi s knjigami.

Prav si me slišala, knjigami, in knjig o plesu ob drogu sploh ni malo! Nekatere so namenjene prikazu elementov (ker je res priročno, da imaš vse združene na enem mestu), spet druge raztezanju in vajam za moč, najdejo pa se tudi stripi, namenjeni predvsem temu, da se dobro nasmejiš ko se spomniš svojih podobnih prigod s plesne dvorane. Naše knjižnice žal niso najbolje založene, oziroma sploh niso. Za zabavo sem vpisala par gesel kot so ples ob drogu ali pole dance/dancing v Cobiss, vse kar mi je iskalnik vrgel ven pa je bilo par CD-jev z glasbo iz 80ih in članek o transformacijah ljudskega plesa.

Na internetu pa lahko najdeš cel kup knjig, spletne trgovine kot je Amazon so odlično založene, lahko pa najdeš tudi kakšen super ”pdf”, kot je ta: POLE POWER: A Strength-Building Program for Pole Dancers (http://www.learn-pole-dancing.com/support-files/ebook_power_pole.pdf) Notri najdeš super vaje za moč, namenjene posameznim področjem plesa ob drogu, kor je plezanje. Mnoge od njih lahko izvajaš tudi ob drogu. V nadaljevanju najdeš tudi vaje za zgornji in spodnji del telesa, torej vse, kar potrebuješ, da še dodatno delaš na svojem napredku.

Če torej že govorim o vajah za moč, potem moram nekaj besed posvetiti tudi raztezanju. Na mojem spisku želja je naslednja knjiga že odkar sem obiskala delavnico te neverjetne plesalke. Gre za Advanced Streching Technique, ki jo je napisala Bendy Kate (http://www.bendy-kate.com/?product=bendy-kate-advanced-stretching-technique-paperback-book-2). Notri najdeš vaje za vse mišične skupine, v dodatku pa najdeš strani o dinamičnem in aktivnem raztezanju, raztezanju v paru itd. Ni sicer mišljena za popolne začetnike, vendar tudi te lahko najdejo notri veliko vaj za izboljšanje raztegljivosti.

Za konec pa še eno priporočilo za zabavo: Pole Dancing Adventures (http://shop.poledancingadventures.com/product-category/books/?orderby=price-desc). Ena izmed slik iz bloga, s katerega je nastala tudi ta knjiga, je objavljena tudi na začetku članka. Naši možgani so zelo zanimivi, kajne:) ? Na voljo sta dve knjigi, polni stripov, s katerimi se boš zagotovo poistovetila. Od prigod v plesnem studiu, učenja novih elementov, ki nikakor ne izgledajo tako kot morajo, do celega kupa šal o naših modricah in športni opremi.

 

 

Mademoisellka