Poletje se počasi bliža in vsi že pridno načrtujemo svoje izlete, potovanja in drug pohajkovanja. Morda so nekatera izmed njih tudi povezana s plesom ob drogu. Mogoče boš par dni preživela na ”pole campu” ali pa boš med raziskovanjem novih mest obiskala tamkajšen plesni studio, da treningov ne bi preveč pogrešala med počitnicami. No, zate imam še eno dobro novico – Plesni studio Mademoiselle je vsako leto prav tako odprt celo poletje. Terminov je sicer običajno malo manj, a dovolj, da vedno najdeš nekaj zase in se tudi med poletjem popolnoma razmigaš. Že s par obiski boš poskrbela, da boš ostala v formi in morda celo napredovala (poleti je na nekatere dni oprijem odličen! :)).

Obožujem poletne treninge. Do plesnega studia se vedno lahko pripeljem s kolesom, tako da me ne skrbi gneča na cesti, ali pa avtobus, ki (spet) zamuja. Zdi se mi, da so tiste pavze, ki jih preživim na morju ali potepanjih po tujini, popoln odmor, dva ali trije meseci pa bi mi bili čisto preveč. Ne toliko zaradi napredka ali forme, treninge bi preprosto preveč pogrešala. Že v tednu prvomajskih počitnic so mi kar malo manjkali :). Teka ne maram, pa še vroče poletne temperature kar omejijo čas, ki je primeren za take aktivnosti. Plavanje me nikoli ne utrudi na tak način, kot me ples ob drogu. Hoja v hribe pa se mi zdi le super dopolnilo za ohranjanje kondicije, a kaj ko bi rada delala še na moči. Uteži pa mi tudi niso dovolj, saj rada delam s svojo težo. Ples ob drogu je zame tista popolna kombinacija vseh stvari, na katerih bi rada delala, in kljub temu, da se rada lotim tudi prej naštetih športov, bi mi brez plesa ob drogu poleti preprosto nekaj manjkalo.

In še zadnja stvar – zdi se mi, da vsi največ pozornosti našemu telesu posvetimo v zadnjih tednih pred poletjem, med poletjem pa nanj včasih kar malo pozabimo. Seveda ni nič čudnega na tem, da bi se rade odlično počutile na plaži v kopalkah, a redno gibanje ima tudi druge pozitivne vplive na naše telo, zato je pomembno, da nanj ne pozabimo poleti. Torej, ne osredotoči se samo na šport v zadnjih tednih pred dopustom in kopalkami, temveč se raje osredotoči na dobro počutje nasploh, čez celo leto, in tako se boš odlično počutila kjerkoli, na plaži ali v mestu :).

 

Mademoisellka