Poletje je tisti čas, ki ga že vsi nestrpno pričakujemo. Tistih nekaj prostih dni ali tednov, ki nas napolnijo z energijo in se jih veselimo že od zime naprej. Poletne počitnice in dopust pa lahko izkoristimo tudi za še dodatno poplesavanje ob drogu. Seveda so ponavadi tudi čez poletje na voljo tečaji, a če želiš še nekaj več od prostih dni, ti proporočam, da se udeležiš kakšnega Pole Camp-a. Za začetek, kaj sploh je to? Če si v osnovni ali srednji šoli trenirala kakšen šport, potem se zagotovo spomniš poletnih priprav, ki so bile poleg intenzivnosti treningov tudi odlična priložnost za druženje. No, Pole dance camp-i so nekaj podobnega. Lahko se udeležiš celega kupa delavnic, ki jih vodijo plesalke, ki jih občuduješ že dolgo časa, se mogoče preizkusiš še v katerem drugem športu. Na koncu odideš domov z modricami in bolečimi mišicami, a tudi super spomini in novimi poznanstvi. Kam pa se lahko odpraviš na Pole dance camp?

  • Croatia Pole Camp – oziroma lokacija, na katero se tudi Mademoisellke odpravimo vsako leto. Blizu, na super lepi lokaciji, tudi delavnice so vsako leto neverjetne. Poleg delavnic z zvezdami plesa ob drogu imaš zagotovljenih še cel kup športnih aktivnosti.
  • Morda te mika potovanje malo bolj daleč. Mogoče Ibiza? Tamkajšnji pole camp traja cel teden, poleg super trenerjev pa si boš otok zagotovo zapomnila tudi po neverjetnih zabavah.
  • Če smo že pri otokih… kaj pa Krf? Pole camp v maju tam poteka kar pet tednov in lahko se odločiš, ali boš ostala en teden ali kar cel mesec. Mogoče je tam že poletje, kar naredi vse še boljše.
  • Pole in Joga kamp v Barceloni je za tiste, ki si želijo poleg plesa ob drogu spoznati še kakšen drug šport, kot je joga. Joga te namreč raztegne, sprosti in tudi da moč, zato je odlična kombinacija za športni teden. Če pa si imaš še možnost ogledati Barcelono, pa še toliko bolje.
  • Če pa si želiš odpotovati v bolj eksotične kraje in ti denarnica to dovoli, lahko pogledaš pole camp na… Karibih! Letos poteka že osmič, organizira pa ga Milan pole dance studio, za katerega si mogoče že slišala ali pa ga zasledila na Youtube videih.

Da pa te še malo razveselim – da bi se udeležila kakšnega pole camp-a, sploh ne rabiš potovati izven meja Slovenije! Na Bledu se bo namreč letos od 3. do 5. avgusta odvijal Exotic pole retreat, na katerem se lahko udeležiš delavnic znanih plesalk, kot so Nina Kozub, Daria Che, Alyona Buhalova in Natalya Ryzhikh, na katerih se boš srečala z najrazličnejšimi pogledi na to zvrst plesa ob drogu, se preizkusila v koreografijah, plesu v petkah… hkrati pa imela na voljo tudi zastonj delavnice različnih športov, kot na primer akrojoge.

Zdaj pa še najnovejša novica! Za vse, ki si že želite poletja, in ki si mogoče ne bi mogle privoščiti celotedenskega oddiha na pole camp-u. 24. junija bo v Mariboru namreč potekal Slovenski dan plesa ob drogu – Pole & Fly, ki ga organizira Pandora – Art of pole v sodelovanju s številnimi drugimi slovenskimi plesnimi studii. Hitro klikni na povezavo (https://goo.gl/2d5ic7) in si poglej, katerih delavnic se lahko udeležiš. Kot boš opazila, eno od delavnic vodi tudi naša Tina. Mademoisellke že izbiramo delavnice, ki se jih bomo udeležile, in komaj čakamo to zabavno soboto:).

Seveda to niso vsi, ki so na voljo. Malo prebrskaj po internetu in zagotovo najdeš kaj, kar ti ustreza – tako po trenerjih, kot po lokaciji in seveda tudi denarnici. Mogoče boš letos svoje počitnice preživela malo bolj plesno:).

 

Mademoisellka