Če si tudi ti navdušena nad poletnimi fotografijami in izkoristiš vsako priložnost da pokažeš svoje plesne spretnosti, gibčnost in moč, bo ta članek zate. Fotografija namreč lahko prikaže nekaj lepše ali pa slabše, kot je v resnici, in če želiš pokazati, kaj znaš, si boš zagotovo želela, da fotografija izpade najboljše, kot se le da. Že na začetku bom malo sitna, in te opomnila, da pri fotografiranju ne smeš pozabiti na varnost – zato ne preizkušaj novih trikov, ne plezaj na nestabilne drogove, ne plezaj previsoko itd. Tudi če si bolj adrenalinske sorte! ;)

  1. Česa vsega se lahko lotiš: lahko se razteguješ, delaš špage, mostove, se lotiš stoje ali kolesa, splezaš na (stabilen!) drog…možnosti je res ogromno, navdih pa lahko poiščeš s pomočjo strica Googla in izraza street pole, ali pobrskaš po Instagramih plesalk ob drogu, gimnastičark, trenerk joge in po drugih športnih profilih.
  2. Malce ogrevanja in raztezanja ti tudi tu ne bo škodilo, sploh če imaš namen narediti več slik.
  3. Lokacija! Morje, narava, ali pa čudovito mesto v ozadju bosta sliko naredila še boljšo.
  4. Če si sramežljive narave, se izogibaj zelo obljudenih krajev. Bolj boš sproščena in se boš zato tudi lažje fotografirala.
  5. V mislih imej tudi primeren čas. Najlepša svetloba je eno uro po sončnem vzhodu in eno uro pred sončnim zahodom – t.i. golden hour. Potem pa skombiniraj še sončni zahod in morje – a je sploh kaj lepšega :).
  6. Za fotografije prosi nekoga z dovolj potrpljenja, saj le redko katera slika uspe v prvo bo pa mogoče v drugo ali tretje, zato naj bo fotograf nekdo, ki mu ne bo težko narediti desetih enakih slik, saj boš ti opazila detajle, zaradi katerih niso enake, kot so špičke, izraz na obrazu, linije…
  7. In še zadnji nasvet – obleci se primerno. Torej najdi kopalke, pri katerih te ne bo skrbelo, da bo kaj pokukalo ven, udobne kratke hlače, obleko, za katero te ne skrbi, da bi jo strgala in podobno, saj boš tako lahko bolj sproščena.

Tudi ti že komaj čakaš poletje :D?

 

 

Mademoisellka