Kot vsako leto smo si tudi letos Mademoisellke vzele dva tedna dopusta. Včasih se mi zdita ta dva tedna neverjetno dolga, včasih pa mineta, kot bi mignil. Kaj vse se v tem času pripravlja v studiu bom pustila za drugič, lahko ti pa povem, da te na dnevih odprtih vrat, že tradicionalni razstavi in prvih treningih čaka kar nekaj presenečenj! Te že zanima, kajne?

No, teh besed sem se lotila z mislijo, da po kar plesno produktivnem poletju rabim malo oddiha od plesnega studia. Ne zato, ker bi rabila pavzo od plesa ob drogu, ker bi bila utrujena ali bi se počutila čisto brez inspiracije. Preprosto mi pašeta dva tedna prostih popoldnevov, ko ne hitim v drugače ljubi studio, temveč se lotim stvari, za katere mi še prevečkrat zmanjka časa. Želim si potrenirati malce sama doma, kar mi je čez poletje morda uspelo 5-krat. Utrujenost od treningov in sveže modrice niso ravno najboljša motivacija, ko imaš par metrov stran od droga kavč. Imam že cel spisek pesmi, na katere bi si želela zaplesati, a nanje pozabim, tudi kadar v studiu poslušamo naše glasbene želje. Rada bi sestavila kakšno kombinacijo, koreografijo, v udobju domačega droga in brez musklfibra prejšnjega treninga. Preizkusila kakšen nov element malo izven rutine rednih treningov (če je varen seveda, ne počnemo bedarij :)). Rabim te dva tedna samo zase in za moj domači plesni drog, za ustvarjanje, za čisto izven rutinske vaje.

Zakaj? Ker vem, da se bom tako vrnila v studio polna energije in zanosa, komaj čakala, da se še kaj novega naučim u skupini. Ker rabim skupino okoli sebe, da se spravim k treningom, k preizkušanju elementov, ki mi niso domači in so ven iz mojih trenutnih sposobnostih. A zdaj si želim izkoristiti te počitnice zase. In svetujem ti, da isto narediš tudi ti. Če rabiš čisti odklop, uživaj, počivaj. Če si želiš migati, migaj. Naredi si ta dva tedna čisto po svoji želji in si zapolni ure, ki jih drugače zapolnijo točno s tem, kar ti paše. Se vidimo kmalu!

 

Mademoisellka