Tale zapis je zate, Mademoisellka, ki si cel mesec pridno trenirala in se pripravljala na ponoveletno zabavo/nastop. Po pestrem mesecu, polnem usklajevanja nakupov in zabav s treningi, zasebnega in službenega življenja, je zdaj čas zate. Čas za družino, prijatelje. Čas da zadihaš, da se brez slabe vesti uležeš na kavč, in pogledaš kakšen prazničen film. Čas da spočiješ utrujene mišice, pozdraviš modrice in kožo pripraviš na nove (drugače pač ne gre :)). Koreografijo enkrat ali dvakrat ponovi v glavi, da je ne pozabiš, spočito telo pa jo bo odplesalo veliko bolje kot pred prazniki, ko si komaj čakala nekaj prostih dni.

Kaj pa, če te napade slaba vest? Po številnih treningih, te zna kar malo zagrabiti. Moj nasvet je, da tisti zoprn glasek v glavi kar malo ignoriraš, saj si si zaslužila ta oddih, ki bo tvojemu telesu koristil. Prazniki so čas, v katerem lahko nabereš moči za novo leto, za to jih tudi izkoristi! Če pa ga res ne moreš utišati (ali pa imaš doma celo drog, ki te kar kliče k plesu), pa ponovi koreografijo, naredi nekaj vaj za moč, se raztegni. A ne pretiravaj. Poslušaj telo bolj kot tisti glasek v glavi, saj ti bo povedalo, kdaj potrebuje nekaj dni pavze. Tako se lahko izogneš tudi kakšni poškodbi, ki bi te čakala, če bi pretiravala s treningi. In še opozorilo: česarkoli se lotiš doma, kakršnega koli raztezanja ali vaj za moč, se prej dobro ogrej. Sedenje ob toplem radiatorju z vročo čokolado v roki ne šteje.

Predvsem pa ti želim lepe praznike in komaj čakam, da se spet vidimo v studiu, tako na ponovoletni zabavi, kot na treningih!

 

Mademoisellka